mam problem s s displejom ked zapnem vezu mal by sa rozsietit ,ale on sa nerozsvieti .Ked demontujem kryt a vyberiem z drziaku desku s displejom a postavim ju o proti slnku udaje su velmi slabo vydiet na deske je aj poistka-12v/0.15A ta bola uz raz prepalena tak neviem uz som v koncoch schema nemam a neviem ho nikde zohnat.
PS :bola to jedna z najlepsych vez co sa k nam dovazala v r.1987
Proč by bylo na pojistce napsané napětí 12 V?
Není to náhodou trubičková žárovička, co jen vypadá jako pojistka?
Pak bych rozuměl tomu, proč na světle něco vidět je a jinak nic.
No skusil by som zmerat kolko cez tu ziarovku ide...Merat, merat, merat...
Čo neubrzdíš, to neukecáš.. :)
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
No já bych se do toho MERANIA zas až tak nehrnul, nejdůležitější údaje jsou na té žárovičce - 12V a 150mA, takže bych nanejvýš zjistil napětí a druh proudu (AC/DC), odchylka 10% naprázdno je přípustná. Teprve kdyby tam bylo něco jiného, začal bych pátrat dál, jestli se třeba nepošaškoval zdroj atd, což by mohlo zfleku odpálit i novou náhradní žárovku. Pokud je vše OK, a jediným problémem by byla nemožnost sehnat originální žárovku, je na místě dumat o jiném řešení. Osobně doporučuji kombinaci odporu a 1 - 2 LED nějaké Tvé oblíbené barvy, je nutno vzít vysokosvítivé typy a postarat se o to, aby byly správně nasměrované, protože žárovka svítí všesměrově, LEDky mají (a ty s vyšší svítivostí zvlášť) poměrně dost úzký vyzařovací úhel... A BACHA: proud LEDkami nepřehánět, 20mA na každou je až až, a napětí pro každý kus nepřesahuje 2,5 - 3V!! Modré a bílé mají víc, ale minimálně 750 ohmů srážecího rezistoru bych počítal určitě... A pokud byla ta žárovka živená AC = střídavým proudem, nezapomeň dát určitě 2 LEDky antiparalelně, nebo ke každé opačně pólovanou diodu 1N4148, jinak se prorazí a je k prdu!!! LEDky mají závěrné napětí Ur maximálně 5 - 8V, pozor na to!!!
ta žárovka se jmenuje axialní a mají ji jak v ame tak i v keru budeto určitě jenom tou žárovkou měl sem to mockrát pokud máš napájení v pořadku tak je to tutovka
Já mněl žárovku u rádia napájenou ac,2x mi odešla po 14 dnech,asi ty z nedisu jsou nějakej shit,tu třetí jsem k ní do série zapojil odpor 2r2 pro omezení nárazového proudu a už půl roku je pokoj...