11AK37 - rušivé pruhy
Moderátor: Moderátoři
Honzo, Ty aby sis´ nerejpnul...
mates13 píše:Duvsan píše:Napájení jde klasicky po jednom z těch kabelů a ta televize má taky tu výhybku. Ostatní televize jsou odděleny keramickými kondenzátory z toho "bodu" na půdě.
Víš mně je jen divné, že Ti to nefungovalo přes ten rozbočovač, ten rozbočovač má průchozí útlum max. 4,5dB něco tam je špatně.....aktivní rozbočovač už bych tam v žádném případě necpal.....ten mega-zesilovač v té polské anténě to musí utáhnout. Nedával jsi tam rozbočovač, který měl zrovna ve větvi z které jde napájení oddělovací kondík???
nebyl tam někde zkrat??? Hodněkrát jsem se setkal i s tím, že v tomhle "polském zázraku" byl vadný jeden tranzistor.....Ještě bych každopádně zkusil vyměnit filtrační elyt v tom napáječi toho zesilovače....
Anebo tam "cpal" nějaký odporový rozbočovač a tím pádem velký úbytek napáj. napětí
dejme tomu (ať nežeru
Z toho co jsi napsal, jsem pochopil, že účastnické zásuvky nepoužíváš a koaxy máš přímo do televizorů.
Takže celkový útlum je 20,5dB, z toho plyne, že na svorách televizoru máš asi 63dBuV to je při použití kvalitního rozbočovače dostatečná hodnota na to, abys měl perfektní obraz, navíc bez toho, aby se Ti jednotlivé přijímače při přepínání programů ovlivňovaly, aby jeden rušil druhý, aby vznikalo stojaté vlnění a aby polská anténa, díky celkovému impedančnímu nepřizpůsobení rozvodu polovinu toho co chytí zase díky rozkmitanému zesilovači vyzářila a zarušila okolí.
-
anonym1
-
Návštěvník
-
anonym1
-
Návštěvník
-
anonym1
možná jsem myšlenkama trochu předběhl, ale jak si můžeš všímnout, psal jsem tam cosi o zisku síta oproti dipolu....
A co se těch kabelů týče, za to se Ti omlouvám, mazat to nebudu, každý si může prohlédnout, jaký jsem blbec, ve snaze poradit a zamachrovat, jsem zplodil paskvil, 63dBuV by bylo v poslední zásuvce v případě že by byly použity tři průběžné zásuvky + jedna koncová, po patnácti metrech, samozřejmě je potřeba započítat i útlumy jednotlivých zásuvek....holt výpočet je paskvil a já jsem blbec.