panasonic TX28LD2C

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

panasonic TX28LD2C

#1 Příspěvek od BOBOBO »

Dobrý den vážení . Dostal se mi na stůl tento kus s deskou EURO 2L . Po zapnutí cca 1 min. se rozblikají v sec intervalech červená a zelená tryska . Napětí 150,200,5,11,8 jsou . Změny nap v ss stavu jsou znát již na trandech Q302,4 . Je někdo ochoten potvrdit konec obrazárny či IC 601 ? Děkuji za radu .
fero7

#2 Příspěvek od fero7 »

To bude iba nejaky odpor, alebo odpojeny vodic.
nunu

#3 Příspěvek od nunu »

odpojit RGB nohy obrazovky a skusit co to udělá
pokud je stejný stav tak ještě rozkuchat jiskřiště v patici jestli nemá svod,. pokud ani to nepomůže tak asi obrazovka
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Dobrá rada , ještě jak s ní naložit . Je plné napětí na modré trysce . Polovodiče jsem vymontoval , dnes měřím . V zapojení se dioda tváří normálně , při měření na výstupu pro modrou katodu je tam vyšší napětí než napájecí ....Mrkev v zimě .... Na volných katodách je 120V . Na všech stejně .
watt3

#5 Příspěvek od watt3 »

zkus ty katody postupně připojit na zem přes nějaký odpor jestli se rozsvítí
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od otakarv »

watt3 píše:zkus ty katody postupně připojit na zem přes nějaký odpor jestli se rozsvítí

Takto zkouším i já. Jednotlivé katody uzemnim přez rezistor 1K5/0.5W.Podle jasu jednotlivých barev se dá usoudit,jak moc jsou katody opotřebované.
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Staticky jsem proměřil a nic . Takže jsem musel použít Osciloskopiho přístroj a ten ukázal , že začnou po cca 30sec. pulzovat už úrovně z výstupu IO 601 VDP 3108 . Jdou na 1/2 úrovně , tvar zůstává. A tak pak svorně blikají červená se zelenou . No byl to kus ze SD a tak tam bez šáska zase půjde . Celá tývka jede , až na to blikání , takže ostatní díly jsou dobré . Už měla štítek z nějakého servisu . Udělal jsem si školu , díky za rady . Mám tady ještě na hraní 2 kousky , Vestel 11AK19 se špatným E-W a Thomson , malý jas , nejde se dostat do SM . Ani tlačítky na bedně , ani z DO .
fero7

#8 Příspěvek od fero7 »

BOBOBO píše:, že začnou po cca 30sec. pulzovat už úrovně z výstupu IO 601 VDP 3108 . Jdou na 1/2 úrovně , tvar zůstává.

To moze byt aj nasledkom ochrany, spatnej vazby, inej zavady, ......
BOBOBO

#9 Příspěvek od BOBOBO »

Proč ne všechny tři ?
fero7

#10 Příspěvek od fero7 »

Pises nezmysly!
Na zaklade Tvojich merani sa ani zdaleka neda urcit ci je obrazovka vadna.
Radili Ti uplne presne ako sa v takychto pripadoch postupuje.
Ak si lespi v tejto oblasti ako niektori ini co Ti radia, tak nechapem naco tu pises take primitivne dotazy, ktore ma kazdy priemerny opravar v malicku a patria medzi zakladne postupy pri servise.
BOBOBO

#11 Příspěvek od BOBOBO »

Opravami TV se skutečně neživím . Mám to jako Hobby a jen se ptám . Jsem rád , že jsem se některé postupy dozvěděl . A jelikož to obrazovkou nebude po zjištění dle návodu ochotných , tak bych se chtěl dobrat k vysvětlení , proč by ochrana "pracovala" v oboru jen dvou trysek . Co Tě na tom popouzí ? Kdo bude chtít odpoví .
fero7

#12 Příspěvek od fero7 »

BOBOBO píše:Opravami TV se skutečně neživím . Mám to jako Hobby a jen se ptám . Jsem rád , že jsem se některé postupy dozvěděl . A jelikož to obrazovkou nebude po zjištění dle návodu ochotných , tak bych se chtěl dobrat k vysvětlení , proč by ochrana "pracovala" v oboru jen dvou trysek . Co Tě na tom popouzí ? Kdo bude chtít odpoví .

Zrejme si pozabudol, ze tu telku opravujes Ty! Ze ta telka je otvorena na Tvojom stole!
Ak si predsavujes opravy tak, ze Ty mas spajkovacku a internet, napises biedny dotaz, urobis si kavu, pozries nejake DVD a cakas kym niekolki ini sa budu snazit patrat na internete, vo svojich poznamkach, studovat schemu, zapojenia obvodov, ......, Ty si vymenis DVD, .....
Tak je mi luto.
BOBOBO

#13 Příspěvek od BOBOBO »

Ne , dokonce počítám i s tím , že mi třeba nikdo neodpoví . A jestli odpoví , řeknu dobrý člověk ještě žije a je to . Pokud se snažím poradit já , tak nikdy nepátrám po tom co dotyčný chce či dělá . Poradím co umím a jsem pro sebe rád , když mu pomůžu .
kokun

#14 Příspěvek od kokun »

Tak už nefilozofuj a zkus "hodit" ty katody na kostru, jak ti radil otakarv :roll:
Pokud nebudou zářit přibližně stejným jasem, tak už zbývá jen zkusit regeneraci - jinak ten SD :cry:
Honza - kokúň

#15 Příspěvek od BOBOBO »

Večer provedu !
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“