osciloskop z televiznej obrazovky z kamery
Moderátor: Moderátoři
osciloskop z televiznej obrazovky z kamery
Pokud je to klasická CRT, tak asi bude mít elektromagnetické vychylování. CRT co se používaly v osciloskopech, měly vychylování elektrostatické (už nevím proč ale bylo to dost podstatné). Viděl jsem návody na sestrojení osciloskopů z televizorů ale pokud si vzpomínám, měly dost významná omezení.
To je pravda,omezení kmitočtu.Vysoká impedance vychylovaček nepustí vyšší frekvence. Taky se s kmitočtem liší amplituda nutná k vychýlení paprsku.Yarda1 píše:Neznám obrazovku z kamery m01kxx90wb.
Pokud je to klasická CRT, tak asi bude mít elektromagnetické vychylování. CRT co se používaly v osciloskopech, měly vychylování elektrostatické (už nevím proč ale bylo to dost podstatné). Viděl jsem návody na sestrojení osciloskopů z televizorů ale pokud si vzpomínám, měly dost významná omezení.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Zatímco i nejjednodušší osciloskop osazený téměř každou osciloskopickou obrazovkou je schopný zobrazit sinusovku o kmitočtu nejméně 5MHz a zvládne i obdélník o kmitočtu od nuly do nejméně 200kHz, televizní obrazovka má vychylovací cívky optimalizované pro velmi úzké pásmo vychylovacích kmitočtů. To se týká i obrazovky z kamery - nejlíp chodí při svislém vychylování pilovitým průběhem 50-60Hz a vodorovném vychylování pilovitým průběhem 15,6-15,7kHz.
Samozřejmě - vhodným zdrojem konstantního proudu budícím vychylovací cívky se dá kmitočtový rozsah vychylování poněkud rozšířit alespoň směrem k nižším kmitočtům, ale i tak nebude mnoho aplikací, ve kterých to půjde použít.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
erik: příště zkus aspoň napsat, co vlastně chceš, a třeba taky poprosit.
P.S. Kdyby někdo měl eminentní zájem o tu dosvitovou A31-120W, možná bychom se mohli dohodnout, jedna se mi válí doma. Žhaví, jinak nezkoušena. Za dvě stovky a odvoz.
Zkrátka poměr užitných vlastností k ceně a náročnosti konstrukce by byl s tak malou obrazovkou tak špatný, že by se stavba nevyplatila snad ani z cvičných důvodů.
Edit:
tahle kamera http://esi.sony.ca/esupport/esupport/CD ... 980681.pdf má právě tuhle obrazovku v hledáčku (0,6" MCCRT). Mimo ni má ještě barevný LCD displej 2,5" s rozlišením 560x220 bodů.
http://danyk.wz.cz/testm.html alebo iny napajany 6v nie 12v
A kutilmile - nelituju tě