psychowalkman

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
acirud

psychowalkman

#1 Příspěvek od acirud »

Aké máte skúsenosti s psychowallllkmanmi? Uvažujem o kúpe. Asi pred 3 rokmi som bol na kurze angličtiny, kde sa fungovalo na psychowallllkmanoch a je pravda, že aj keď som angličtinu používal fakt minimálne, kopec vecí si pamätám ešte doteraz.
pole

#2 Příspěvek od pole »

Mne ked sa pred maturitou nechelo ucit nasiel som nieco na nete o psychovolkmenoch konkretne okuliarok k nim. Doscital som sa ze su tam ledky blikajuce s nastavitelnou frekvenciou 8 - 20Hz. Urobil som si take s 555kou. A okrem bolesti oci to nic nerobilo tak som sa siel ucit po starom :)

Ale viem zue to nebol asi dobry postup. Existuje daky software (bol popisopvany aj v AR davnejsie ) ktory nahradza psychovolkmen teda na sluchatkovom vystupe su zvuky vacsinou frekvencie napr v lavom uchu 400hz a v pravom 415Hz a ich rozdiel 15Hz co je akoze frekvencia tej alfa hladiny (mozno je to ine cislo) ta ma do nej priviest. Taktiez sa da na com port pripojit ocny stimulator (asi niake brile s led) ale moc som sa s tym nehral skor ma bolela hlava z tych noizov co odtial vychadzalo nez niake sklidnenie.
Banda

#3 Příspěvek od Banda »

Trochu odbočím, ale v principu mi jde o stejnou zásadu a to, co nejvíce si toho zapamatovat. Vědci zjistili, že nejlepší na zapamatování je vůně (zápach). Pokud tedy někdo chce laborovat, tak je vhodné vybavit se kořeními, kytkami, drogerií a ke každému textu, obrázku zvolit nějakou vůni. Hlavně se nepředávkovat! :wink:
Honza_dy

#4 Příspěvek od Honza_dy »

Ten softík se jmenuje BrainWave Generator a jeho domovská stránka je zde. Kdysi jsem to zkoušel, ale nemůžu říct jestli to na mě mělo vliv.
Sendyx

#5 Příspěvek od Sendyx »

Psychowalkmany jistou funkci asi mají, třeba při autogenním tréninku atd.
Ovšem pokusy s jejich použitím při výuce jazyků dopadly přinejmenším neprůkazně.
Mysteri

#6 Příspěvek od Mysteri »

Mám ho 7 rokov /Orion/. Má to niečo do seba, len tá cena /vtedy 8.000Sk/ :roll: Treba si ale uvedomiť, že to nie je lievik na učenie. Donútiť sa k učeniu musíš sám. Ja ho občas používam pri únave. 15 minútový programík a som O.K. Základ je používať ho prvý týždeň podľa toho návodu a najmä nezabudnúť mať zavreté oči :lol: V spojení s Audio Strobe CD je to SUPER. A ešte: počas používania absolútny kľud. Ak máš nad sebou susedov s malými deťmi, prípadne bývaš v blízkosti rušnej ulice, tak je zbytočné do toho vrážať prachy.
Sendyx

#7 Příspěvek od Sendyx »

Otázka je, jestli bys - při správných návycích a relaxačních cvičeních - nedokázal to samé co bez psychowalkmanu.
Artaban001

#8 Příspěvek od Artaban001 »

Kdysi jsem to měl taky. Bryle měli žluté LEDky. Jmenovalo se to nějak ORION, nebo GALAXY. Ve sluchatkach byly slyšet bubinky. Zkoušel jsem to na sobě několikrát. Poprvé mě to připadalo rušivý,
Asi se na to musi zvyknout. Je to pomucka k relaxaci.Ja nakonec zjistil,ze stejny efekt ma i vhodná hudba z mp3 prehravače za 1000 Kc.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“