Klávesnice k PC
Moderátor: Moderátoři
-
Martas2
Klávesnice k PC
Zkoušel jsem dost starou klávesnici na novém PC (přes redukci z velké zástrčky na malou), a klávesnice vůbec nereagovala na stisky kláves (ani BIOS). Kontrolky Num Lock a další se rozsvěcují dobře. Ta samá klávesnice na jiném novém PC funguje bezvadně.
Čím to může být?
Někde jsem viděl v BIOSU nastavování MHz klávesnice, ale to u toho počítače kde to nefunguje není. Nemůže to být tím?
díky za nápady
Pepa87 píše:já jsem viděl už několik starších klávesnic, na kterých byl přepínač 8086 / 80286, takže asi nějaký rozdíl v tom bude
To bylo zřejmě v době kdy se přecházelo z PC XT (8088) na PC AT (80286) kde byla odlišná komunikace s klávesnicí. Ale pokud ta klávesnice s jiným PC funguje tak v tom asi bude něco jiného.
Díky.
-
Martas2
Samozřejmě klávesa Wokna tam není. Ta je jen na těch nejnovějších klávesnicích. Ale funguje mi i plno jiných klávesnic bez Win kláves.
Ještě upřesnění: Já mám jednu hrozně starou klávesnici, ta nemá pod klávesama takovou tu silikonovou fólii ale kovové pružinky. Nemá samozřejmě Win klávesy ani nemá přepínač ale chodí všude (na nových PC). Teď jsem dostal jednu trochu novější, ale taky bude dost stará, Win klávesy nemá, ale pod klávesama už má tu klasickou průhlednou fólii, a ta na jednom novém PC chodí dobře a na jiném ne.