Philips PT4453

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Quatro

Philips PT4453

#1 Příspěvek od Quatro »

Nazdarek lidi, potrebuji radu. Mam TV Philips 28PT4453 a sasi 6.2. Odesel tranzistor BU1508 tak jsem ho vymenil i z radkovym trafem, ktere bylo po smrti. Bohuzel TV jela asi tyden a zavada se opakuje BU pri vymene jede asi 1 minutu a konec.

Nemate nekdo radu co s tim?? Vymenil jsem vse potrebne a stale nic. :(
agrogold

#2 Příspěvek od agrogold »

Vymen kondenzátor na bázu toho BUčka!
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jezevec »

agrogold píše:Vymen kondenzátor na bázu toho BUčka!

Agrogold, proboha neraď když tomu vůbec nerozumíš a sem tam něco pochytneš. V této telce žádný elyt do báze BU není!!
Killroy
Moderátor

#4 Příspěvek od Killroy »

Než jsem to stačil okomentovat, už ho jezevec ulovil.. :D

Killroy
Quatro

#5 Příspěvek od Quatro »

Neznas oznaceni? Mam pocit, ze jsem ho menil. Nekdo to radil i na nejakem nemeckem foru,ale me to bohuzel nepomohlo.
Mozna jeste pomuze, kdyz napisu, ze televize se po vymene BU rozbehne a po chvilce jde slyset jak zacina vic a vic piskat VN trafo. Kdyz hned TV vypnu a po chvilce zapnu tak naskoci a opakuje se ten samy problem dokud nedejde BU.
Quatro

#6 Příspěvek od Quatro »

Quatro píše:

Neznas oznaceni? Mam pocit, ze jsem ho menil. Nekdo to radil i na nejakem nemeckem foru,ale me to bohuzel nepomohlo.
Mozna jeste pomuze, kdyz napisu, ze televize se po vymene BU rozbehne a po chvilce jde slyset jak zacina vic a vic piskat VN trafo. Kdyz hned TV vypnu a po chvilce zapnu tak naskoci a opakuje se ten samy problem dokud nedejde BU.

Tak nic.. :?
Burajko

#7 Příspěvek od Burajko »

Tranzistor aj hreje ,alebo ho odfajci napatova spicka? Optron 7420 ,diodu 6424, tranzistor 7421 si kontroloval? Ale typol by som kondenzator 2912...
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
agrogold

#8 Příspěvek od agrogold »

Neviem aký je tam nemám k nemu schému!
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od pajosek2 »

Neznám tuhle telku,ale podle toho pískání bych šel po filtraci napájení budiče pro to bučko. Nemám schema ,tak jen teoretizuju.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Quatro

#10 Příspěvek od Quatro »

Burajko píše:Tranzistor aj hreje ,alebo ho odfajci napatova spicka? Optron 7420 ,diodu 6424, tranzistor 7421 si kontroloval? Ale typol by som kondenzator 2912...

no jeste to projedu a dam vedet docela me to dere nervy, ale bez planku to jde vzdy na prd.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od otakarv »

Ale však máš typ šaska,tak kde je problém. :roll: Nebo nevíš jak se pracuje se známým strejdou "Google". :wink:
Quatro

#12 Příspěvek od Quatro »

No to jo, ale kdyz ti reknu ze jsem sedel dve hodky u netu a nic nenasel tedy za darmo ke stazeni prestalo me hledani bavit a pustil jsem se do toho bez planku. Ted se chystam vymenit jeste ten optron dioudu a tranzistor a jsem zvedavej co se bude dit. Ted uz je to oprava pokus - omyl. Na mereni jsou ty soucastky totiz v pohode.....
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od otakarv »

Odtuď si zkus stáhnout schéma a porovnej se svým zapojením.Mně to trvalo asi minutu. http://www.eserviceinfo.com/index.php?w ... ing=L6.2AA
Quatro

#14 Příspěvek od Quatro »

otakarv píše:Odtuď si zkus stáhnout schéma a porovnej se svým zapojením.Mně to trvalo asi minutu. http://www.eserviceinfo.com/index.php?w ... ing=L6.2AA

tak to je divne tam jsem taky hledal, no jsi lepsi...
Planek pomohl ohalil jsem jeste jeden vadny tranzistor 3924 ovsem po vymene se ten novy hreje jako pras.... tak jdu hledat dal...
kokun

#15 Příspěvek od kokun »

otakarv píše:Odtuď si zkus stáhnout schéma a porovnej se svým zapojením.Mně to trvalo asi minutu. http://www.eserviceinfo.com/index.php?w ... rchstring=L6.2AA

A ty se divíš, že nic nenašel? Já ne - pokud zadává do vyhledávače to, co prezentuje tady i nám, tak se nediv:

Quatro píše:Nazdarek lidi, potrebuji radu. Mam TV Philips 28PT4453 a sasi 6.2. Odesel tranzistor BU1508 tak jsem ho vymenil i z radkovym trafem, ktere bylo po smrti. Bohuzel TV jela asi tyden a zavada se opakuje BU pri vymene jede asi 1 minutu a konec.

Nemate nekdo radu co s tim?? Vymenil jsem vse potrebne a stale nic. :(

- když to ani neumí celé opsat z typového štítku. Jak chce opravovat, když neumí ani opisovat :cry:
(Kdyby věděl, jak velký rozdíl je např. mezi šásky L6.1 a L06.1, tak by si příště dal sakra pozor při tom psaní :roll: )
Honza - kokúň

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“