Philips PT4453

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Quatro

#16 Příspěvek od Quatro »

kokun píše:
otakarv píše:Odtuď si zkus stáhnout schéma a porovnej se svým zapojením.Mně to trvalo asi minutu. http://www.eserviceinfo.com/index.php?w ... rchstring=L6.2AA

A ty se divíš, že nic nenašel? Já ne - pokud zadává do vyhledávače to, co prezentuje tady i nám, tak se nediv:

Quatro píše:Nazdarek lidi, potrebuji radu. Mam TV Philips 28PT4453 a sasi 6.2. Odesel tranzistor BU1508 tak jsem ho vymenil i z radkovym trafem, ktere bylo po smrti. Bohuzel TV jela asi tyden a zavada se opakuje BU pri vymene jede asi 1 minutu a konec.

Nemate nekdo radu co s tim?? Vymenil jsem vse potrebne a stale nic. :(

- když to ani neumí celé opsat z typového štítku. Jak chce opravovat, když neumí ani opisovat :cry:
(Kdyby věděl, jak velký rozdíl je např. mezi šásky L6.1 a L06.1, tak by si příště dal sakra pozor při tom psaní :roll: )

No dulezite je ze jsem to tam nasel za coz dik...
kokun

#17 Příspěvek od kokun »

Quatro píše: No dulezite je ze jsem to tam nasel za coz dik...

No, nebýt otakara, tak ty bys našel tak "kulový - i s přehazovačkou" :roll: :cry:
Tak teď se ukaž, co najdeš v té telce :opravar:
Honza - kokúň

#18 Příspěvek od Quatro »

kokun píše:
Quatro píše: No dulezite je ze jsem to tam nasel za coz dik...

No, nebýt otakara, tak ty bys našel tak "kulový - i s přehazovačkou" :roll: :cry:
Tak teď se ukaž, co najdeš v té telce :opravar:

Nejak me unika jestli toto forum slouzi k tomu, aby si lidi pomahali, nebo k tomu aby se tu resilo kdo co napsal. Tak ze kokune TV uz jede, ale bez planku a osciloskopu by to asi neslo do ted.... Otiku dik...
Killroy
Moderátor

#19 Příspěvek od Killroy »

Quatro píše:Nejak me unika jestli toto forum slouzi k tomu, aby si lidi pomahali, nebo k tomu aby se tu resilo kdo co napsal..

A můžeš se tedy v rámci té "pomoci" s námi podělit o řešení té závady? Rád bych to tvé řešení znal a udělal si svůj názor. Protože já pořád tak nějak žiju v přesvědčení, že tohle fórum je víc od toho aby ho pár "hloupých" táhlo a dávali sem informace pro každého. A majoritní většina sem přijde s h*vnem, celou dobu se na něm vezou a akorát si zvykli opisovat co jiní sami vymysleli nebo prověřili. A honosně to poté nazývají "pomocí". A když je někdo seřve za to, že neumí správně opsat čtyři znaky (aby se tím vyloučily chyby), tak se cítí i ukřivdění. Někteří..

Killroy
Quatro

#20 Příspěvek od Quatro »

No ono tam toho nakonec bylo trochu víc. Nicméně jednalo se predevsim o to BU, ktere porad horelo. Nakonec byl vadny tranzistor P4NA40 /3924. Na desce se jevil jako dobrý, ale kdyz jsem ho vyrazil ven tak mezi G a D byl odpor Cca 500k tak nasledovala vymena. Bohuzel odesel znova protoze stacila jeste odejit dioda BY228 kterou jsem taktez nekolikrat meril a byla OK. Po teto vymemne uz TV slape jak ma a dufam ze i dlouho bude, protoze takhle jsem se dlouho nezabrzdil na jedne tv a to delam servis asi 12 let.
kokun

#21 Příspěvek od kokun »

Quatro píše:
No ono tam toho nakonec bylo trochu víc. Nicméně jednalo se predevsim o to BU, ktere porad horelo. Nakonec byl vadny tranzistor P4NA40 /3924. Na desce se jevil jako dobrý, ale kdyz jsem ho vyrazil ven tak mezi G a D byl odpor Cca 500k tak nasledovala vymena. Bohuzel odesel znova protoze stacila jeste odejit dioda BY228 kterou jsem taktez nekolikrat meril a byla OK. Po teto vymemne uz TV slape jak ma a dufam ze i dlouho bude, protoze takhle jsem se dlouho nezabrzdil na jedne tv a to delam servis asi 12 let.

Jestli ty děláš servis 12 let, tak já jsem potom "panna orleánská".
Usuzuji tak podle tvých projevů v tomto vlákně - příliš pečlivosti tomu totiž nedáváš: vadny tranzistor P4NA40 /3924 - bohužel, jestli je u tebe trimr (3924) totéž co tranzistor (7908), tak "potěžpánbu" :cry: (ono totiž u Philipsů všechny rezistory začínají 3xxx a všechny trandy 7xxx) :roll: :cry:

Takže příště - spěchej pomalu :wink:
Honza - kokúň
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od jezevec »

Quatro píše:... Po teto vymemne uz TV slape jak ma a dufam ze i dlouho bude, protoze takhle jsem se dlouho nezabrzdil na jedne tv a to delam servis asi 12 let.

Sem tam se vrtat v TV, i když 12 let, neznamená dělat servis TV 12 let.
Máš nás za pitomce, kteří nepoznají servismana s dvanáctiletou praxí už podle písemného projevu??
kokun

#23 Příspěvek od kokun »

Quatro píše: No ono tam toho nakonec bylo trochu víc. Nicméně jednalo se predevsim o to BU, ktere porad horelo. Nakonec byl vadny tranzistor P4NA40 /3924. Na desce se jevil jako dobrý, ale kdyz jsem ho vyrazil ven tak mezi G a D byl odpor Cca 500k tak nasledovala vymena. Bohuzel odesel znova protoze stacila jeste odejit dioda BY228 kterou jsem taktez nekolikrat meril a byla OK. Po teto vymemne uz TV slape jak ma a dufam ze i dlouho bude, protoze takhle jsem se dlouho nezabrzdil na jedne tv a to delam servis asi 12 let.

Jestli také tak "pečlivě" děláš, jak "pečlivě" píšeš, tak bych tu telku - po tvé opravě - nechtěl ani zadarmo :roll: :cry:

Pokud jsi totiž na tom "D" modulu něco 3x po sobě vyměňoval, tak ta deska musí "vypadat". A to nemluvím o tom, že bys ji nejméně 3x "vytahoval" ze šasi - není totiž bohužel v konektoru, ale připojená "napevno" přes 10 pinů - které jsi musel zase nejméně 3x vypájet a zpátky zapájet :cry:

Taky znám "jednoho", který neumí vypájet ani dvojnožičkovou součástku (např. ellyt) bez toho, aby "neurval" aspoň jeden spoj - svými projevy mně ho nesmírně připomínáš :opravar:
Honza - kokúň

#24 Příspěvek od Quatro »

kokun píše:
Quatro píše: No ono tam toho nakonec bylo trochu víc. Nicméně jednalo se predevsim o to BU, ktere porad horelo. Nakonec byl vadny tranzistor P4NA40 /3924. Na desce se jevil jako dobrý, ale kdyz jsem ho vyrazil ven tak mezi G a D byl odpor Cca 500k tak nasledovala vymena. Bohuzel odesel znova protoze stacila jeste odejit dioda BY228 kterou jsem taktez nekolikrat meril a byla OK. Po teto vymemne uz TV slape jak ma a dufam ze i dlouho bude, protoze takhle jsem se dlouho nezabrzdil na jedne tv a to delam servis asi 12 let.

Jestli také tak "pečlivě" děláš, jak "pečlivě" píšeš, tak bych tu telku - po tvé opravě - nechtěl ani zadarmo :roll: :cry:

Pokud jsi totiž na tom "D" modulu něco 3x po sobě vyměňoval, tak ta deska musí "vypadat". A to nemluvím o tom, že bys ji nejméně 3x "vytahoval" ze šasi - není totiž bohužel v konektoru, ale připojená "napevno" přes 10 pinů - které jsi musel zase nejméně 3x vypájet a zpátky zapájet :cry:

Taky znám "jednoho", který neumí vypájet ani dvojnožičkovou součástku (např. ellyt) bez toho, aby "neurval" aspoň jeden spoj - svými projevy mně ho nesmírně připomínáš :opravar:

No vydím, že dementi jsou prostě všude a hádat se nebudu. Číslo jsem opsal z desky a je mě srdečně jedno jestli je to trimr nebo tranzistor byla to pouze informace, ale pokud se tě to dotklo je to přesně 7908.Co se týče mého pájení, zřejmě jsi neslyšel o el. odsávačče že? Mimochodem existují i patice a různé přípravky právě kvůli tomu aby nedocházelo k poškození DSP, ale to ty určitě víš když rozeznáš podle čísla trimr od tranzistoru.Pokud jde o mé psaní píšu při práci a tedy nemám čas koukat na pravopis nebo sloh od toho tady nejsem.

S pozdravem AVE servis Znojmo
Burajko

#26 Příspěvek od Burajko »

Quatro píše:
Killroy píše:
Quatro píše:Nejak me unika jestli toto forum slouzi k tomu, aby si lidi pomahali, nebo k tomu aby se tu resilo kdo co napsal..

A můžeš se tedy v rámci té "pomoci" s námi podělit o řešení té závady? Rád bych to tvé řešení znal a udělal si svůj názor. Protože já pořád tak nějak žiju v přesvědčení, že tohle fórum je víc od toho aby ho pár "hloupých" táhlo a dávali sem informace pro každého. A majoritní většina sem přijde s h*vnem, celou dobu se na něm vezou a akorát si zvykli opisovat co jiní sami vymysleli nebo prověřili. A honosně to poté nazývají "pomocí". A když je někdo seřve za to, že neumí správně opsat čtyři znaky (aby se tím vyloučily chyby), tak se cítí i ukřivdění. Někteří..

Killroy

zeby za toto kuril tranzistor v RKS....
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
kokun

#27 Příspěvek od kokun »

Quatro píše: No vydím, že dementi jsou prostě všude a hádat se nebudu. Číslo jsem opsal z desky a je mě srdečně jedno jestli je to trimr nebo tranzistor byla to pouze informace, ale pokud se tě to dotklo je to přesně 7908.Co se týče mého pájení, zřejmě jsi neslyšel o el. odsávačče že? Mimochodem existují i patice a různé přípravky právě kvůli tomu aby nedocházelo k poškození DSP, ale to ty určitě víš když rozeznáš podle čísla trimr od tranzistoru.Pokud jde o mé psaní píšu při práci a tedy nemám čas koukat na pravopis nebo sloh od toho tady nejsem.

Taky "vydím", že dementům tvého ražení dělají potíže třeba vybraná slova :cry: :cry: :cry:
A víš co je jedno? Když strčíš dva prsty do (_!_), tak je jedno, který oblízneš. Ona totiž i ta tvá informace stála za ho*no :lol:

A i tímto děláš "dobrou" reklamu AVE servisu Znojmo :roll: :cry:
Honza - kokúň

#28 Příspěvek od Quatro »

kokun píše:
Quatro píše: No vydím, že dementi jsou prostě všude a hádat se nebudu. Číslo jsem opsal z desky a je mě srdečně jedno jestli je to trimr nebo tranzistor byla to pouze informace, ale pokud se tě to dotklo je to přesně 7908.Co se týče mého pájení, zřejmě jsi neslyšel o el. odsávačče že? Mimochodem existují i patice a různé přípravky právě kvůli tomu aby nedocházelo k poškození DSP, ale to ty určitě víš když rozeznáš podle čísla trimr od tranzistoru.Pokud jde o mé psaní píšu při práci a tedy nemám čas koukat na pravopis nebo sloh od toho tady nejsem.

Taky "vydím", že dementům tvého ražení dělají potíže třeba vybraná slova :cry: :cry: :cry:
A víš co je jedno? Když strčíš dva prsty do (_!_), tak je jedno, který oblízneš. Ona totiž i ta tvá informace stála za ho*no :lol:

A i tímto děláš "dobrou" reklamu AVE servisu Znojmo :roll: :cry:

A přece se chytl... né náhodou jsem to napsal... dík za ujištění. KOKONUTE... dál bich se k tomu nevyjadřoval. :o)

Jedno BUčko a co nadělá problému.. Je to tady o elektronice nebo čestině...

nezapomeň poslouchat www.clubradio.cz rád ti zahraji... kokonute..

všem ostatním se omlouvám, že naše diskuze dospěla až tam co psal kokonut...

Bye..
mirosne

#29 Příspěvek od mirosne »

Nemal by si takto písať o pánovi kokunovi!Je to vynikajúci odborník a takých si treba vážiť!Nechcel som sa starať,ale mi to nedalo a určite mi dajú viacerí za pravdu. :cry:
Killroy
Moderátor

#30 Příspěvek od Killroy »

Burajko píše:zeby za toto kuril tranzistor v RKS....

No mě se ta příčina závady také nezdá, ale nechme tak. To prověří čas.

Killroy
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“