Hlídání vstupu do kanceláře

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Honza_dy

Hlídání vstupu do kanceláře

#1 Příspěvek od Honza_dy »

Nazdar,

potřeboval bych sehnat nějaký softík který dokáže hlídat změny na COM nebo LPT portu PC a tyto události zapisovat spolu s časem a datumem do .txt souboru.
Neumí takovou funkci třeba hyperterminál ve windovsech?

Potřebuji tímto způsobem logovat otevření dveří v kanceláři za účelem usvědčení vrátného z neoprávněného vstupu.

Nebo má někdo jiný návrh? Je to jednorázová, časově omezená akce, takže chci něco maximálně jednoduchého. V kanceláři běží jeden počítač 24h denně tak proč ho nevyužít.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Daj tam webkameru.
Crifodo

#3 Příspěvek od Crifodo »

Touhle metodou (kontakt na dveřích) neusvědčíš vrátného, ale jen registruješ otevření dveří.
Honza_dy

#4 Příspěvek od Honza_dy »

rnbw:
To mě samozřejmě napadlo, ale firma mi ji nekoupí a svoje prachy do toho investovat nebudu.

Crifodo:
Mě to stačí, potřebuju jenom výpis přístupů, který předám na securitas. Zbytek si pořeší oni.

Napadlo, mě vzít starou klávesnici, vytáhnout si tlačítka a ve wordu udělat jednoduché makro. Zatím to vypadá, že by to mohlo fungovat. Pokud máte ovšem někdo lepší nápad určitě ho přivítám.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Tak skus tu klavesnicu. Alebo mikrofon.
Crifodo

#6 Příspěvek od Crifodo »

na MB bývá vstup pro čidlo otevření case, v BIOS je volba co dál s tím. Loguje třeba program SpeedFan atd. Úplně jednoduše stačí spustit nějaký zvukový editor v definovaném čase na nahrávání, v režimu třeba 16kHz/8bit mono to ani nezabere moc místa.
Co program EventLog Explorer.
Honza_dy

#7 Příspěvek od Honza_dy »

Crifodo píše:na MB bývá vstup pro čidlo otevření case, v BIOS je volba co dál s tím. Loguje třeba program SpeedFan atd. Úplně jednoduše stačí spustit nějaký zvukový editor v definovaném čase na nahrávání, v režimu třeba 16kHz/8bit mono to ani nezabere moc místa.
Co program EventLog Explorer.

Taky zajímavý nápad, ten program neznám, zkusím ho někde pohledat podívám se na něj.
mtajovsky

#8 Příspěvek od mtajovsky »

Nejlíp naprogramovat. Ve Windows přes funkci GetCommModemStatus()

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa363258(VS.85).aspx

číst stav CTS nebo DSR z RS232 portu třeba každou sekundu. Ostatní je trivoška - CreateFile(), BildCommDCB(), SetCommState(), ReadFile(), WriteFile(), Sleep(). Stačí konsolovka.
p32

#9 Příspěvek od p32 »

Tak webkameru koupíš za 2-3 stovky, software k tomu seženeš a dá se nastavit hlídání v určitém poli. Dál bych už nic neřešil.
kevin_mitnick

#10 Příspěvek od kevin_mitnick »

pulce lidi se webkamera povaluje v supliku. Daval ji Telecom s pripojenim, rozdavalo ji XY dalsich firem. Skus se zeptat kamaradu ve sem okoli.

mne doma prekazeji dve, ale obavam se ze postovny bude dvakrat vetsi nez hodnota webky.
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Presne tak - skoro kazdy to ma a nikto to nepouziva.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“