Jaký operační systém?
Moderátor: Moderátoři
-
Martas2
Jaký operační systém?
Win2000 mi stačily a nic víc jsem nepotřeboval, ale jde mi o to aby to co nejlíp využilo výkon PC, aby byl prostě co nejrychlejší při běžné práci, na hry, video atd. Abych nemusel sekundu čekat než to vůbec zareaguje na kliknutí myší jako v práci kde máme Vistu.
Taky se mi pod Win2000 kousalo video s vysokým rozlišením, pořád nevím jestli je to operačním systémem nebo jestli na to nestačí rychlost procesoru. Tak co radíte co je lepší?
Ty dvoutisícovky s půlgigem chodí ještě dost dobře, ale pro HR grafiku je i tak hardware dost nevyvážený, především to chce víc paměti jak RAM, a, přetrvá-li problém, tak i paměti na grafické kartě. Především totiž potřebuješ zajistit dostatečný výkon HW, aby měly smysl různé akcelerátory na straně SW.
Podle procesoru máš sice něco jako dvoulitr s turbem, ale nádrž máš jen na 10 litrů, takže musíš každou chvíli stát u pumpy.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
rezis píše:Dost nechápu automatické odsuzování WIN a chválu Linuxu. Jsem názoru, že na stabilním stroji s rozumným uživatel jsou WIN2000 nebo XP velmi stabilní systém.
Dnes už bych šel do XP kvůli aktualizacím. Ovladačům....
Jak psal Hill přihoď jim ale RAM.
Clovece asi nejak blbe ctu,kde je neco odsuzovano??
- czatlantis
Maskot píše:rezis píše:Dost nechápu automatické odsuzování WIN a chválu Linuxu. Jsem názoru, že na stabilním stroji s rozumným uživatel jsou WIN2000 nebo XP velmi stabilní systém.
Dnes už bych šel do XP kvůli aktualizacím. Ovladačům....
Jak psal Hill přihoď jim ale RAM.
Clovece asi nejak blbe ctu,kde je neco odsuzovano??
Nee pardon. Jen když je otázka 2000 nebo Xp tak něco o linuxu mi přijde jako standartní hláška všude a všech.
Jinak s tou ramkou uvážlivě. XP na 1GB už nějak není rozdíl v rychlosti.
Zato Acer s dvoujádrem Intel a Vistou nebyl pro mnohé programy (včetně například Outlooku) rozumně použitelný, dokud měl jen 1GB paměti: chvílemi to vypadalo, že napsat to ručně a poslat poštou bude rychlejší. Teprve se 2GB RAM se chová slušně, skoro líp, než SGI O2 s RISC procesorem na 180MHz a 128MB paměti pod Irixem, který měl 41MB...
Všechno je totiž nejen o velikosti paměti a rychlosti procesoru, ale i o rychlosti sběrnice, chipsetu, architektuře počítače, na tom, kolik běží zbytečných a nepotřebných procesů a funkcí atd.