No ale samozrejme TV stale ignoruje ovladac. Ako zistim ci je funkcny ten Infra prijimac? Lebo ked je OK, tak potom je uz chyba len mimo tohto miniplosaku, a na to uz asi nepridem
OVP CTV 2950 - nefunkčný prijímač DO
Moderátor: Moderátoři
OVP CTV 2950 - nefunkčný prijímač DO
No ale samozrejme TV stale ignoruje ovladac. Ako zistim ci je funkcny ten Infra prijimac? Lebo ked je OK, tak potom je uz chyba len mimo tohto miniplosaku, a na to uz asi nepridem
Burajko píše:Uplne jednoducho.Osciloskopom.
A v garáži
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=31994
kroenen2 píše: ...radsej som to hned odstranil, aby som nemal v garazi pirotechnicke efekty.
kroenen2 píše:Sory, to som zabudol dodat: Okrem osciloskopu, ten nemam. S multimetrom by som to mohol ako? (nie som extra elektrotechnik:D )... A kde a co mam merat.. obetoval by sa niekto a vysvetlil by mi to? Dik.
Ale zato jsem se dal na opravy TVP "ve velkém"
A teď jsem si dovolil "vypůjčit" Adolfikův podpis: Uč se vole! Budeš inženýrem! (Nic ve zlém kroenen2, je to míněno obecně)
matko23 píše:Ono nejde len o to, dat dokopy DPS, ale vymenit suciastky (predovsetkym elyty), ktore su vadne (inak by to asi nehorelo, ze ?)
Podle sebe soudím tebe
- už podle toho, že v tom ŘKS je jediný ellyt a i ten, když bude vadný (vyschlý), tak to ani nepoznáš.
Tyto telky mají za sebou už nějaký ten pátek - vsadil bych se, že tak v 70 až 80-ti % ks je v nich ten kond "vadný" a majitelé o tom ani neví
To jenom ty tu radíš, cos "okoukal" od jiných: vyměnit ellyty (nejlépe všecky)
3.) Ja som nepovedal, ze vsetky, ale len tie, ktore su kriticke a zle!!! (je jedno ci uz v horizontali, vertikali alebo v zdroji). Podla mna je lepsie vymenit vsetko potrebne naraz za kvalitne suciastky ked uz to mam otvorene, ako sa s tym TV rypat zas o niekolko dni/tyzdnov/mesiacov znovu. Viem, ze mnohi tento sposob neuznavaju, ale ja na nom trvam.