OTF 51M487-40, cvrliká zdroj
Moderátor: Moderátoři
OTF 51M487-40, cvrliká zdroj
Duvsan píše:Telka po oprave, už som ju chcel zadekliť, než som si všimol, že cvrkoce u zdroja. Najprv som myslel, že trafo, potom som zistil, že to robí tranzistor. Obidva elyty som na skúšku vymenil, nepomohlo (a vrátil). Môže to robiť keramika alebo krabičák? Alebo je na čase vymeniť C108? Nechať by som to tak asi nemal, že?
To s tym "cvrlikajucim" tranzistorom nemozes mysliet vazne.......
Tak ho k tomu chladiči pořádně přitáhni pořípadě celý chladič k pošňáku.Duvsan píše:Chytil som ho za chladič a stíchol. Proste sa klepe pod peckami nejakých špičiek. Možno niektorý z C115, C116.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Duvsan píše:Ještě IO, tranzistor a odpory a to je všechno, co tam je. Jo, ukáže něco osciloskop, nebo jenom vyměňovat?
Dušane - měl jsem za to, že ti rodiče "koupili" kratší vedení
Kromě toho, že jsem psal o provozu ST-BY (a o sekundárech zdroje), tak ty už jsi zase "zabrousil" do primáru
A k těm sec. a osciloskopu - určitě ti něco ukáže, ale je tu zase jedno "ale"
Duvsan píše:Promiň, někdy mi to moc nedochází. Jinak, ten cvrkot jde přece ne z toho tranzistoru, ale z trafa. Chytnul jsem tranzistor a tím i desku. Trafo moc nereagovalo; ono mu není jedno, jak naň zamáčknu. Nechám jej cvrlikat, nebo jej zaliju silikonem?
Este ze tak,neviem si predstavit ako by tranzistor mohol "cvrlikat"...