Jaký operační systém?
Moderátor: Moderátoři
A k té paměti, podle mě je pro XP je rozumná velikost 2GB. Měl jsem 1GB i 2GB a teď mám 4GB. Ty 4GB jsem bral s výhledem na 64bit operační systém a je pravda že na obyčejných XP mi už nic moc nepřinesly. Rozdíl mez 1GB a 2GB jsem při dost věcech ale poznal.
- czatlantis
rezis píše:
Jinak s tou ramkou uvážlivě. XP na 1GB už nějak není rozdíl v rychlosti.
To si děláš srandu ne? Jako ano, možná by to nebylo znát, pokud bys na tom PC spustil jen Hledání min. Jenže zkus s 512MB spustit pár programů naráz a jdeš do kytek....to chce tak ty 2GB, míň určitě ne, pokud na tom PC chceš dělat s něčím složitějším, než wordovským dokumentem.
czatlantis píše:rezis píše:
Jinak s tou ramkou uvážlivě. XP na 1GB už nějak není rozdíl v rychlosti.
To si děláš srandu ne? Jako ano, možná by to nebylo znát, pokud bys na tom PC spustil jen Hledání min. Jenže zkus s 512MB spustit pár programů naráz a jdeš do kytek....to chce tak ty 2GB, míň určitě ne, pokud na tom PC chceš dělat s něčím složitějším, než wordovským dokumentem.
Jo a vůbec nejlepší je pro 32bitové XP 8GB RAM. To pak můžeš hrát miny i po síti.
Možná jsem formuloval blbě odpověd. 1GB ano víc je zbytečnost. To pak poznat nejde. A pokud používá programy které to využíjí zas má na to slabý CPU, pomalé sběrnice.... Tedy když použiju zase kousek Hilla tak máš cisternu paliva, ale jaksi ji nevužiješ protže ji neutáhneš.
Hodně lidí si Win zaprasí milionem ikonek, dvemi miliony spuštěných aplikací v pozadí a nevím čím vším. Navíc nevík kde vznikla ta fáma, že PC se zrychluje RAMkou, a pak vysvětlování, že nejsme zloději. Že ta Ram tam je jen Xp ji neumí.
Na 1GB RAm mi svižně běží.
Firefox - v něm internetové rádio + několik stránek
Outlook
Ekonomický systém
World
Excel
ICQ - tedy QIP
Acrobat reader
Antivir
Kdo toho využívá více najednou musí být hyperaktivní
Pokud se spustí pár programů, tak každý si bere své místo, odkládací prostor funguje také jinak a výsledkem je to, že 2 GB zatím žádnému PC ani OS neuškodily. 512 MB je pro XP taková hranice, aby si sebraly svých 240-350 MB podle nálady a zbytek používaly na práci se střidavým stálým hrabáním na disku.
Jo a XP mám samozřejmě taky oficiálně i když tedy verze OEM Home, protože nesnáším na NB předistalované něco bez placky. NB bez OS a koupě OEM verze k tomu přijde na stejné peníze. Dokonce mám koupenou i jednu verzi Linuxu, ale tam to vychází každý rok snad 2x, což je častější než jak AMD mění desky a procesory.
-
Martas2
-
TheP
Martas2 píše:Grafiku mám Ati Radeon 7500 s 64 MB DDR paměti takže dělo, tak fakt nechápu proč nestíhá...
U HD videa hrozne zalezi na dekoderu, neb 7500 neni zadne delo a nema zadnou HW akceleraci pro dekodovani HD videa (a u videi stazenych z netu je to casto stejne jedno bo profil neodpovida), zustava vse na CPU - tam pak zalezi nejen na frekvenci, ale i na architekture, rychlosti pameti apod a se spatnym SW dekoderem se nemusi ani 2.6Ghz chytat. Nejlepsim softwarovym dekoderem co se rychlosti tyce je CoreAVC - muzes zkusit trial alespon, je to placeny SW. Zadarmo je napriklad klasicke FFDshow ale take podstatne narocnejsi - jedinou moznosti pak muze byt vypnout deblocking, coz ovsem zpusobi nekdy podstatne snizeni kvaliti dekodovaneho obrazu...
Media Player Classics Home Cinema ma tez akcelerovane dekodery vyuzivajici HW, ale chce to Pixel Shadery verze 3.0 a vyssi coz ta Ati 7500 nema ani nahodou a zase se dostavame k tomu CPU ;/
Holt HD neni DivX
-
Martas2