Jaky ADSL AP routr s kvalitni podporou QoS

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

Jaky ADSL AP routr s kvalitni podporou QoS

#1 Příspěvek od robo »

Shanim nejaky routr s ADSL do dvou tisic ktery ma QoS. Ma predstava je ze 100procent konektivity rozdelim v nejakem pomeru mezi 4Lan porty. Momentalne tam ma kamos takovou bilou potvoru HUAWEI ECHOLIFE HG520I. Na modemu, na dvou LANech jsou decka. A to je furt, co zase stahujete, ze net jede jak snek. Nic nestahujem, to blbne samo. Jak je odpoji z routru, za par okamziku net jede jak ma. Nepriznaji barvu. Po dobrem to snima nejde. A odstrihnout take ne. Tu a tam ten net maji pro ukol do skoly.
Nebo nemuzete mi nekdo poradit jak to nastavit u HUAWEI
ECHOLIFE HG520I. Ja jsem na to neprisel. Dekuji
Cust

#2 Příspěvek od Cust »

router HUAWEI mám taky, používám 2x LAN a 2x WiFi a je to bezproblémů...
nemáš náhodou špatně nastavené síťovky v kompech? nebo vadné kabely? nebo uživatele?
Devo70

#3 Příspěvek od Devo70 »

Decka ti ťahajú torrenty. :) Môj Microcom AD2651 ich tiež neznáša. Potom ide ako "šnek". Bez nich v pohode (full speed).
robo

#4 Příspěvek od robo »

Torrenty to je svina. Tam taky lezou. Proto potrebuji harantum napravit kadrovy profil. Omezit a zase omezit. Jen furt nevim cim. Jeste podumam nad tim HUAWEI.Chtelo by to podrobny manual. Ne tu parodii co se da stahnout, velikost neco pres 1MB
xmurgi

#5 Příspěvek od xmurgi »

torenty im osekas jednoducho, staci obmedzit dostupne porty od 0-1024, aby im to vyssie nepustilo. Kazdy torrent klient hlada volne porty nad 1024, na nizsich cislach portov su standartne sluzby a tam sa klient nepusta. To by mohlo ist nastavit aj v tom huwaei co mas. Dalsia moznost je deti presvedcit aby si v torrent klientovi nastavili rychlostny limit pre upload. Ten net Ti zabijaju prave upload data, kazdy torrent klient obsadi vzdy cele pasmo upload a potom uz net samozrejme nejde. Ked mas napr. upload u poskytovatela 100 kbyte/s tak deckam povol maximalne 50 a net bude fungovat. Moje skusenosti su take, ze vzdy je limitujucim faktorom upload rychlost pretoze byva vzdy vyrazne mensia ako download rychlost.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“