Shanim nejaky routr s ADSL do dvou tisic ktery ma QoS. Ma predstava je ze 100procent konektivity rozdelim v nejakem pomeru mezi 4Lan porty. Momentalne tam ma kamos takovou bilou potvoru HUAWEI ECHOLIFE HG520I. Na modemu, na dvou LANech jsou decka. A to je furt, co zase stahujete, ze net jede jak snek. Nic nestahujem, to blbne samo. Jak je odpoji z routru, za par okamziku net jede jak ma. Nepriznaji barvu. Po dobrem to snima nejde. A odstrihnout take ne. Tu a tam ten net maji pro ukol do skoly.
Nebo nemuzete mi nekdo poradit jak to nastavit u HUAWEI
ECHOLIFE HG520I. Ja jsem na to neprisel. Dekuji
router HUAWEI mám taky, používám 2x LAN a 2x WiFi a je to bezproblémů...
nemáš náhodou špatně nastavené síťovky v kompech? nebo vadné kabely? nebo uživatele?
Torrenty to je svina. Tam taky lezou. Proto potrebuji harantum napravit kadrovy profil. Omezit a zase omezit. Jen furt nevim cim. Jeste podumam nad tim HUAWEI.Chtelo by to podrobny manual. Ne tu parodii co se da stahnout, velikost neco pres 1MB
torenty im osekas jednoducho, staci obmedzit dostupne porty od 0-1024, aby im to vyssie nepustilo. Kazdy torrent klient hlada volne porty nad 1024, na nizsich cislach portov su standartne sluzby a tam sa klient nepusta. To by mohlo ist nastavit aj v tom huwaei co mas. Dalsia moznost je deti presvedcit aby si v torrent klientovi nastavili rychlostny limit pre upload. Ten net Ti zabijaju prave upload data, kazdy torrent klient obsadi vzdy cele pasmo upload a potom uz net samozrejme nejde. Ked mas napr. upload u poskytovatela 100 kbyte/s tak deckam povol maximalne 50 a net bude fungovat. Moje skusenosti su take, ze vzdy je limitujucim faktorom upload rychlost pretoze byva vzdy vyrazne mensia ako download rychlost.