Pračky Whirlpool AWG 650 a AWG 670 - zkušenosti???
Moderátor: Moderátoři
Pračky Whirlpool AWG 650 a AWG 670 - zkušenosti???
Je normální, že při běžném praní se bubem během otáčení na jednu stranu náhodně 2-3x zastaví a zase pootočí??? Někdy se protočí na jeden zátah..
Je normální, že naprázdno při obyčejném praní sebou dosti hází???
Je normální, že je uložení celého bubnu hodně volné (lehce s ním jde pohybovat na všechny strany)??
Na pračky jsem laik, opravuji spotřební elektroniku, tak sorry že se možná ptám na blbosti...
Ještě bych se zeptal, jaké jsou nejčastější úmrtí těchto praček, abych věděk na co se zaměřit...
díky
Macman
EDIT: při ždímání jsou slyšet rány.. Když otevřu buben, tak jakoby nebyl na levé straně vůbec uložen hýbe se volně nahoru/dolů.. Když otevřu buben u 650ky, tak je pevný a uložený na obou stranách.. Předpokládám správně, že na levé straně je totálně vysypané ložisko, nebo je rozdíl v uložení bubnů???
- thunderstrike
- Kontaktovat uživatele:
Jsem z těch praček jelen...
Zkusím do ní (pokud to půjde) dát vanu i buben z 650ky.. Ta má pravděpodobně v háji programátor..
macman
I když jsem uvolnil tu drátovou ségrovku, tak stejně ložisko nejde sundat. momentálně tam hrabu kolem plnícího otvoru, předpokládám že vyndat vanu = totálně rozebrat pračku..
macman
EDIT: Tak jsem rozebral obě pračky a prostě uložení pravého ložiska u 650 a 670 je uplně jiné.. Opravdu je jiná vana.. Tam kde mám vůli na 670, na 650 není vůbec pohyblivý díl... Navíc opravdu přes tu nechutnou vůli u té 670 neprosakuje ani kapka vody...
Takže není prostě u AWG 670 ta vůle naprosto normální (nějaké vyvažování, či co já vím) a já nejsem vůl, kterej zbytečně rozebíral obě pračky???
-
macmann
Chtěl jsem ještě otestovat tu 650ku a při druhém otáčení bubnu motor vyhodil pojistky a vzhledem k tomu, že už byla tma, tak to bylo doprovázeno pěkným plamínkem, který asi po pěti vteřinách sám uhasl..
Pokud by někdo potřeboval jakékoliv díly z AWG 650 (kromě vany, kterou jdu přendat do AWG 670), tak jsou zdarma k mání... Motor bych nikomu nedoporučoval...
macman
- tatramacek
macman
- tatramacek