programovani atmega16 pres ISP - zacatecnik

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vrabec1330

programovani atmega16 pres ISP - zacatecnik

#1 Příspěvek od vrabec1330 »

cau vsichni,
potreboval bych poradit s programovanim Atmega16 pres ISP , stale ji to nechce najit, programuju pres tohle http://pldaniels.com/flying/stk200-simple.png s atmega8 je vse v poradku ale kdyz to pripojim k atmega16 vubec ji to nenajde:( mam nekde noco blbe nastavenyho? nebo byste mi mohli pripadne poslat schema zapojeni primo s atmega16? diky moc..PS:potrebuju poradit konkretne s timto nebo trochu upravenym programatorem nechci tady rozvijet diskusi zda neni lepsi koupit hotovy programator...
Návštěvník

#2 Příspěvek od Návštěvník »

A v čem to programuješ, jakej sw?
vrabec1330

#3 Příspěvek od vrabec1330 »

AVR bascom, ponyprog2000
Návštěvník

#4 Příspěvek od Návštěvník »

A v tom Ponyprogu máš vybranou megu16?
vrabec1330

#5 Příspěvek od vrabec1330 »

mama ale i kdybych nemel tak to ukaze ze mam vybranej spatnej typ..ale ono to ukaze jako by tam nic nebylo..nemohl byste spis nekdo poslat schema s programatorem podle ktereho vam to funguje?
Návštěvník

#6 Příspěvek od Návštěvník »

Když ti to funguje s megou8, tak to musí fungovat i se stejně zapojenou megou16, programujou se úplně stejně. Máš na pinech 10 a 30 +5V, na 11 a 31 zem, napájení blokovaný kondíkem, stejně připojené MISO, MOSI, SCK a RESET jako u té megy8? S fuse bitama sis nehrál?
Vrabec1330

#7 Příspěvek od Vrabec1330 »

posilam ti to jak to mam zapojeny...ale ten kondik tam nikde nemam muzes mi pls napsat kam ho dat? neda se nejak poznat jestli funguje nebo jestli sem ho odpalil?[/img]
Přílohy
ATmega16.gif
(16.61 KiB) Staženo 125 x
Návštěvník

#8 Příspěvek od Návštěvník »

Blokovací kondíky se dávají mezi Vcc a GND, obvykle 100nF a paralelně 10uF co nejblíž k pouzdru.
Když uvnitř není program, tak se špatně zjišťuje jestli žije. Jestli máš multimetr, tak změř kolik ta mega16 odebírá proud a změř i kolik odebírá když spojíš GND a RESET.
Jaký máš ten programovací kabel, plochej nebo stíněnej kulatej? Zkus dát ještě 10nF - 100nF kondík mezi RESET a GND, jestli to nepomůže.
vrabec1330

#9 Příspěvek od vrabec1330 »

no kulatej..ale zkusim to diky moc..
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od GeorgeB »

Problém může být taky ve špatně nastavených propojkách-tedy nastaven externí oscilátor(který není připojen) nebo zakázaná ISP komunikace. Kdyžtak zkusit připojit krystal s kondíkama. Mě v PonyProg funguje Atmega16 bez problému.
nekmil(nepřihlášen)

#11 Příspěvek od nekmil(nepřihlášen) »

AVCC při programování ???
Návštěvník

#12 Příspěvek od Návštěvník »

nekmil(nepřihlášen) píše:AVCC při programování ???

Uškodit to nemůže, tak v čem je problém?
nepřihlášen

#13 Příspěvek od nepřihlášen »

Ono je to propojeno s VCC, tak potom není problém, jsem si toho poprvé nevšiml :)
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“