Duvsan píše:Mám to strkať zospodu smerom od dosky?
Inak teraz riešim 51M487. Honzo, nemáš v paměti, v čem se ty trafa liší?
Že jsme ve vlákně
51M487 samozřejmě vím, ale taky vím, žes to šasi
C445 rozhodně měl (a možná, že ne jenom jedno), proto jsem ti psal, ať do nich koukneš, jestli v některém to trafo
........ 61 nemáš - na odzkoušení do této telky - kapišto
Jak se budou lišit od sebe ty 2 splitka, bych si ještě asi dokázal odvodit, ale čím se od sebe liší ty 2 zdrojové trafa - nad tím jsem se nikdy ani nepozastavil. Jediné, co mně teď napadá je to, že bude u nich rozdíl ve vinutí a tím i napětí pro zdroj
+B (protože toto napětí je právě různé, podle použitých obrazovek těch 118-126V). Ze schematu, ani ze servismanuálu nic nevyčteš - tam není o rozdílech ani zmínka.
Rozdíly jsou zase podchyceny pouze v TABULCE, která ale tentokrát není ani součástí SM, ale byla zveřejněna (pro servisní síť OTF) v tzv. OBĚŽNÍKU (někdy v 90. letech). Ten mám v dílně - samozřejmě jen v tištěné verzi.
V podstatě je to hodně podobná tabulka té, kterou jsem už vložil do tohoto vlákna (str. 6), které bohužel skončilo v
Koši:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... c&start=75 (přestože vlákno je LOCKnuto, prohlížet jde a TAB si můžeš stáhnout).
V ní jsou tytéž zdr. trafa a tytéž splitka, které se používají i v těch
C445-kách, jen obr. s úhlopř. 21" jsou v ní jen 3 (zato jsou v ní obr. o jiných úhlopř.).
Pokud nebudeš mít v žádné
C445-ce verzi tr.
6PN 350 61, tak pouze na zkoušku (ne natrvalo !!) bys ale myslím klidně mohl použít 1 (z těch tvých dvou)
6PN 350 57 - ten rozdíl od 6PN 350 61 nebude až tak velký, aby to nejelo - no a jestli pískat nebude, tak je to jasné a naklušeš "obíhat" SD
A tu máš ještě jednu TAB, kterou kdysi kdosi naskenoval a týká se tvp OTF - při náhradách obr. za jinou (co vše je pak rozdílné):
Zase ale na tvůj jednovětný dotaz zpracovávám elaborát v rozsahu jedné kapitoly TV techniky