mrtva/?/ asus A7N8X-VN/S/400

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pm_

#16 Příspěvek od pm_ »

rnbw píše:Mohol by si napisat aj mesto (najlepsie zaregistrovat sa a napisat to do profilu).

hotovo
Romulusw

#17 Příspěvek od Romulusw »

Jestli máš připojený kabel od RESET tlačítka, tak ho odpoj a zkontroluj, jestli není furt ve šlusu. Zrovna jsem tu měl takový případ a chovalo se to stejně. Docela mě to pobavilo, když jsem na to přišel.
pm_

#18 Příspěvek od pm_ »

Romulusw píše:Jestli máš připojený kabel od RESET tlačítka, tak ho odpoj a zkontroluj, jestli není furt ve šlusu. Zrovna jsem tu měl takový případ a chovalo se to stejně. Docela mě to pobavilo, když jsem na to přišel.

ne nemam, vsechny kabely od skrine jsou odpojene a startuju to sroubovakem ) ale kazopadne diky za snahu.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od ZdenekHQ »

rnbw píše:Skoro na vsetkych Epoxoch odchadzali "kvalitne" elyty GSC. Asus ma problemov s elytmi podstatne menej.

Ty dnešní desky dost hřejou a když to někdo šoupne pod stůl a za rok tam má deku z prachu, asi to té desce moc nesvědčí.... Mě to vždycky donesou, až je to téměř po smrti. Většinou se jednalo o starší kousky. Budu pevně věřit, že ty novější desky jsou lepší a míň topí. :D
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
pm_

#20 Příspěvek od pm_ »

tak jsem zkusil GME a programovani biosu uz pry 6 let neprovadi. to se tu vazne nenajde nikdo ochotny s programatorem?
hafca

#21 Příspěvek od hafca »

Zkus to tady:
312 684 152, 736 179 803 nebo na mailu servis@pocitace-kladno.cz
Jednou jsem potřebova to samé a odepsali, že to není problém. Chtěli asi 300,-Kč, kam se pohli s cenou teď , to nevím. Za pokus to stojí, do Kladna to nemáš tak daleko.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
pm_

#22 Příspěvek od pm_ »

hafca píše:Zkus to tady:
312 684 152, 736 179 803 nebo na mailu servis@pocitace-kladno.cz
Jednou jsem potřebova to samé a odepsali, že to není problém. Chtěli asi 300,-Kč, kam se pohli s cenou teď , to nevím. Za pokus to stojí, do Kladna to nemáš tak daleko.

diky za tip, ale i s cestou to bude nakonec za 400 a za to ta deska nestoji. nehlede na to, ze neni jiste, zda neodesla cela deska. nerad bych vyhodil 400 z okna...
pm_

#23 Příspěvek od pm_ »

po 14 dnech jsem jen tak ze zvedavosti zkusil znovu hotflash. stejne komponenty, stejny bios, stejny postup. program: uniflash. prestoze jsou obe desky nforce 2 stal se se zazrak a flash probehl bez chybovych hlasek! deska zije! proc to predtim neslo netusim. je fakt, ze jsem jen tak ze zvedavosti zkousel hotflash bios z abit nf7 /taky nforce2/ a prosel. pak jsem to hodil do skrine ale vcera me to nedalo...
pm_

#24 Příspěvek od pm_ »

takze pribeh pokracuje. po ruznych pokusech s OC pomoci pinu na procesoru /bez uspechu/ prestala deska reagovat a opet nepostuje. protoze jsem si daval opravdu dobry pozor a spojovane piny kontroloval snad desekrat, pricital jsem stav desky opet chybe v biosu nebo vadne eprom. nakonec jsem sehnal novou eprom a po uspesnem hotflashi vratil zpatky. deska ale stale nepostuje, zadny beep code, cerna obrazovka.
chladic na cipsetu je teply ale cpu heatsink studeny /procesor ok/. pojal jsem tedy podezreni na mechanicke poskozeni od neustale manipulace s deskou a chladicem a zacal prozkoumavat okoli procesoru. narazil jsem na misto s oznacenim R23 tesne vedle patice CPU, kde to vypada na ulomeny odpor.
prikladam obrazky 1.fotka z manualu k desce a 2, 3 jsou originalni fotky desky
otazka 1. nemate nekdo stejnou desku pro overeni pritomnosti odporu a pripadnou identifikaci jeho hodnoty ?
otazka 2. lze nejak jinak zjistit nebo odhadnout hodnotu odporu /pokud tam tedy vubec nejaky byl/?
za kazdou reakci diky
Přílohy
03.jpg
(237.41 KiB) Staženo 64 x
02.jpg
(218.77 KiB) Staženo 59 x
01.jpg
(172.71 KiB) Staženo 59 x
keemo

#25 Příspěvek od keemo »

Niekto tie odpory zlikvidoval ked nasadzoval sponu od chladica...Dost 🤐 socket toto...
pm_

#26 Příspěvek od pm_ »

ten "nekdo" jsem byl zrejme ja. ty spony na sckt A potrebuji poradne zatlacit. a ten odpor je zrovna v miste spony....
rnbw

#27 Příspěvek od rnbw »

Mam tu dve A7N8X-X, ale tam to vyzera uplne inak...
pm_

#28 Příspěvek od pm_ »

a jakou hodnotu ma na nich odpor oznaceny R23 ? neni to nahodou 56 ohm ?
rnbw

#29 Příspěvek od rnbw »

R23 je uplne inde (na druhej strane za pamatami) a ma hodnotu 10K.
pm_

#30 Příspěvek od pm_ »

rnbw píše:R23 je uplne inde (na druhej strane za pamatami) a ma hodnotu 10K.

diky za pruzkum... rikal jsem si, jestli asus nema nejaky kodovy znaceni soucastek, ktere drzi na vsech deskach, ale to je asi blbost..
mam doma A7V600 a tam ma r23 hodnotu 56ohm...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“