Archimedův zákon
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Vy, co neverite, ze bude plavat si zkuste predstavit nasledujici teoretickou situaci: plavete v bazenu, ktery je po okraj plny vody. Steny bazeny se zacnou priblizovat a vytlacovat vodu pres okraj, porad budete plavat. Az se steny priblizi teoreticky tak blizko vam, ze kdyby jste byli v klidu a nehazeli sebou, tak zbude v bazenu treba jen litr vody, mezi vami a stenou, tak porad budete plavat!
Dva stejné plastové kbeliky. Pasovaly do sebe na doraz. Do jednoho jsem napustil do pulky vodu. Druhý jsem napustil plný. Dal jsem tanker (tedy plný kbelík) do toho naplněného napůl. Voda přetekla a můj tanker seděl na dně. tedy nemůže plavat. Protže mu chybí síla jenž by ho nadlechčovala. Pak jsem si hrál kolik to ještě unese. No je to zajímavé. Kdyby se na mě nedívala půka rodiny jak na magora asi bych ve výzkumu pokračoval.
Tady narazis na to ze hustota vody je vetsi nez lidskeho tela. To je zas neco jineho.forbidden píše:To je celkem neuveritelny jak se lidi dokazou hadat, kvuli uplne jasne veci...kdyby jste byli v klidu a nehazeli sebou, tak zbude v bazenu treba jen litr vody, mezi vami a stenou, tak porad budete plavat!
Cihla ti plavat nebude ani v 1000litrech
-
Návštěvník
rezis píše:mi slo o to nasimulovat tanker ten je taky tezky jako prase.
Tanker je těžký jako prase, ale objem má jako tři prasata, proto ho velká část čouhá z vody. A kyblíkama narvanýma do sebe, simuluješ tak maximálně toho Exona zaklíněnýho v útesech. Já jsem tanker simulovala skleničkou a náklad dvěma rajčaty a plaval, v o trochu větší skleničce.
-
Návštěvník
Teď si představte, že si odkaz na tuhle diskuzi posílají nějací fyzici a báječně se u toho baví a říkají si, to snad není možné.
Zajímavé, jak lidi nejsou schopní přijmout cizí názor na problém a začít myslet jinak, než mají v hlavě nalajnováno. Furt si melou svoje, jakoby nevnímali argumenty druhých. Tím myslím názorové zastánce větve stasek, rezis,..
Minule byla debata o práci a výkonu , kW a kWh. Taky si někteří nedali vyvrátit svůj omyl a žijí v něm dodnes.
Mimochodem, v této při jsem na straně EKKARA, anonyma, Kevina M., Bernarda , atd.