Kuchynska minutka s PIC 16F84A - pomoc !!!

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Návštěvník

Kuchynska minutka s PIC 16F84A - pomoc !!!

#1 Příspěvek od Návštěvník »

Zdravim. Postavil som si kuchynsku minutku s PIC 16F84A, ktora vysla v ELECTUS 2003. osadil som plosak, naprogramoval PIC a po zapnuti napajania mi zacali vsetky displeje nahodne blikat, vobec nereaguje na tlacitka. skusal som aj ine nastavenia pri programovani obvodu, ale vobec ziadna zmena. Nasiel by sa niekto, kto by mi poradil s tymto problemom? V pripade potreby zaslem aj schemu zapojenia. Dik moc.[/img]
ViPali

#2 Příspěvek od ViPali »

Nechcem ťa sklamať, ale ak nie je k dispozícii program ťažko hľadať chybu. Pozrel som ten Elektus, žiaľ je tam iba HEX a ja nemám disasembler. Ale aj tak by to bola asi drina.

Otázka:
Je to správne zapojené, nie sú prehodené piny?
Bliká to náhodne - 7segmentovky, alebo to má nejaký algoritmus?
Blikajú tam čísla alebo nečitatelné znaky?
Bliká to v sekundovom takte?
andyTOP

#3 Příspěvek od andyTOP »

zapojene je to dobre, kontroloval som to niekolkokrat. blika to uplne nahodne a iba same nezmyselne znaky. vobec neviem kde moze byt chyba.
procesor som programoval niekolkokrat a skusal rozne nastavenia pri programovani a nic.
ViPali

#4 Příspěvek od ViPali »

Nepoteším ťa, z dlhej chvíle som sa to pokúsil prečítať, našiel som tam niečo ako tabuľku znakov, ale nedáva zmysel podľa schémy.
Schodnejší by bol nový program.
ViPali

#5 Příspěvek od ViPali »

Zaregistruj sa a napíš ako si pokročil. Keďže minútky sú problém aj mojej manželky, možno by sa dalo niečo poriešiť.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“