Dík, za rady, takže nejdříve odpovědi:
1. problém nastal, když asi před 2 měsíci televizor nešel vypnout do stand-by ovladačem, místo toho aby se vypnul, tak se jakoby přepnul někam mimo naladěný program a na obrazovce byl jen šum bez zvuku. To nebyl až takový problém, řešeno jednoduše vypínáním a zapínáním hlavním vypínačem, ostatní funkce běžely bez závad.
2. cca před týdnem se po zapnutí na obrazovce objevily v obraze vodorovné, mírně zešikmené světlé proužky, cca 1.5 cm od sebe po celé obrazovce. Obraz samotný není ostrý a když jsem se ho pokoušel upravit klasicky ovladačem přes funkce JAS,OSTROST a BARVA tak tyto vůbec nereagují a nic se nemění, i když na obrazovce v menu to vypadá že vše funguje (tzn jezdec na stupnici se normálně pohybuje).
3. zkoušel jsem v televizi pouze trimry na jas a obraz, ale nedělo se nic. Měřit jsem zatím nic nezkoušel, páč nemám schémátko na tenhle skvělý přístroj, který mi věrně sloužil cca 10 let bez problémů. Vím že už se to nevyplatí opravovat, jen jsem chtěl telce dát ještě jednu šanci pokud to půjde a popravdě i mě zajímá v čem je problém. Takže dík za rady, až budu mít trošku času tak se kouknu na ty věci, co jste mi tady napsali. Mějte se a pokud mi ještě něco poradíte budu rád.