Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Bernard píše:Novináři možná tuší, že mezi pojmem černé díry a absolutně černého tělesa je nějaký rozdíl, ovšem černá díra - to zní přímo magicky! Ale černá díra v kapse, to zas není takový zázrak.
A coz cerne diry na nekterych prihranicnich komunikacich,ty jsme meli drive nez Cina tu svou kapesni
Už ta věta "disk, který pohlcuje veškeré elektromagnetické záření, které jím prochází" si poněkud protiřečí. Tak pohlcuje to záření nebo tím to záření prochází? A jak to může jít vyfotit, když to všechno elmg. záření pohltí?
Jestli ono to nebude trošku jako já. Já taky v ledničce pohltím všechno na co přijdu a zároveň to mnou prochází.
To nic není - podobný udělátko jsem kdysi namontoval mýmu strécovi na dvorek.
Plochá čočka zde však pracuje opačně - tepelné záření soustředí do středu takovou silou, že "lapené teplo pak uniká do okolí ve formě světla" - tedy že se rožně halogenka.
Cust píše:nedávno jsem potřeboval pár pozitronů, nejefektivnější výroba mi přišla na horizontu událostí č. d., asi to koupím
No tak do toho, udělat si černou díru je prý velmi jednoduché. Stačí vzít 1kg libovolné hmoty a stlačit ji do rozměru asi 1 x 10^-10 m. A černá DÍRKA je na světě.