Vadný chránič Moeller
Moderátor: Moderátoři
Vadný chránič Moeller
- monterjirka
Každé PC, TV (pokud je to "nová" např. plazma nabo je připojena na uzemněnou anténu...) a dalšía další spotřebiče mají na vstupu filtr, jehož kondenzátory způsobují tzv. unikající proudy. Pokud je jmenovitý vypínací proud chrániče 30mA, může vypínat už při polovině a pokud je to "základní", nezpožděný typ, už jen zapnutí chrániče v okamžiku, kdy je okamžitá hodnota napětí sítě jiná než na kolik zůstaly nabité kondenzátory, stačí na natažení "spouště" a vypadá to jako kdyby tam byla mechanická vada.
A chránič za méně než polovonu ceny dobrého chráníče, není chránič, ale sračka na výrobu problémů!
kolegyně pozvaná na večeři
zadruhé je teze, že jsem ten Moeller rozebral proto, abych ušetřil a znova ho někomu nasadil, jen něčí logická zkratka
Domníval jsem se, stisk tlačítka TEST, které je na všech chráničích, připojí mezi fázi a zem rezistor a chránič vyhodí. Zkusil jsem to na úplně novém chrániči, který mám doma (Moeller) a nedělá to nic. Tak jsem totéž zkusil u svého šváry (měsíc starý chránič od ABB) a taky nic. Máme oba shodou okolností vadné nové chrániče, nebo se mýlím a očekávám něco, co očekávat nemám?
Chystám se ještě vyzkoušet chránič "zkoušečkou" vyrobenou z 10W žárovičky v objímce připojené do zástrčky mezi fázi a zem...
Jednoduše jde ověřit chránič klasickou Vadaskou spojením fáze a kolíku zásuvky.
Jindra
- Přílohy
-
Schránka01.jpg- (5.5 KiB) Staženo 157 x
tomas001 píše:To mi připomíná jeden drobný "problém", na který jsem nedávno narazil.
Domníval jsem se, stisk tlačítka TEST, které je na všech chráničích, připojí mezi fázi a zem rezistor a chránič vyhodí. Zkusil jsem to na úplně novém chrániči, který mám doma (Moeller) a nedělá to nic. Tak jsem totéž zkusil u svého šváry (měsíc starý chránič od ABB) a taky nic. Máme oba shodou okolností vadné nové chrániče, nebo se mýlím a očekávám něco, co očekávat nemám?![]()
Chystám se ještě vyzkoušet chránič "zkoušečkou" vyrobenou z 10W žárovičky v objímce připojené do zástrčky mezi fázi a zem...
to si pripojil rezistor s menšim odběrem neš udáva chránič. na každem je napsáno rozdil v mA. pracuju s mnoha a zatim jsem na vadnej z výroby nenatrafil. "ale co se nestalo múže být."
Jindra2 píše:Správně zapojený chránič musí po stisku tlačítka vypadnout. Tlačítko připojí odpor na fázi na výstupu chrániče s nulou na vstupu chrániče.
Jednoduše jde ověřit chránič klasickou Vadaskou spojením fáze a kolíku zásuvky.
Jindra
To bych netvrdil tak přesně. Záleží na odběru vadasky pri měření a při kolika mA má chranič odpojit přívod. Když vadaska odoberá méně, než např. 30mA, a chránič má začít reagovat při 30mA, tak neudělá nic.
Ale jinak máš pravdu. Stači spojit fáze na kolík zásuvky