Elektrónkový Buffer Enhancer
Moderátor: Moderátoři
Elektrónkový Buffer Enhancer
Chtěl bych se zeptat jestli se tady na foru už někdo s tímto zařízením setkal, popřípadě jaké s tím má zkušenosti.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Enhancer se v tomto případě koná víceméně vizuálně. Možná by spíš seděl název sweetener. Nad parametry není potřeba dumat, protože dílo je určeno odrůdě hifistů zvané rituální. Proto taky ten vzhled, kde nechybí ztopořené kloboučky lampiček vystrčené pěkně nad to vykroužené plexi (jakmile na ně něco upadne, lampičky vydají táhlé tsssss...) a nezbytná LEDka.
Jestli je ten výrobek takhle míněn jako finální, tak to je síla... dojemné bude až si potomek hifisty sáhne na anodové napětí.
Řemeslné zpracování je fascinující, ty distanční sloupky podepřené matkama na příliš malém tišťáku a odpor napůl odříznutý z pájecího bodu...
Sendyx: 6Ž9P toho moc nenasálá... naštěstí pro to plexi
jen pro zajímavost jsem koukal na stránky výrobce a dělaj to i v normální krabičce: http://www.kypo.eu/eng/product1.htm
tady podrobná spoecifikace
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Bernard mimo jiné píše:Já nepatřím do žádné kasty hi-fi, ale selský rozum mi našeptává, že je to nějaké divné. Pojem "elektronkového" zvuku...
...řekl bych, že je úplně jedno, jestli v té krabičce je lampa, tranzistor nebo kus drátu - pokud pominu impedanční přizpůsobení, které získám jako (asi) zbytečný bonus.
Podstatně širší rozbor tohoto tématu od Boh.Sýkory vyšel v modrém Amáru před léty a už jsem na něj v jednom článku odkazoval, protože mi hovoří z duše.
Proto doufám, že nás zbylo ještě víc, kdo sdílí tento názor.
Bohužel pojem hi-fi se nám už před lety zvrhnul v honbu za vším, zač ještě je zákazník ochotný zaplatit. Proto se objevily ty různé "teple prokreslené středy a detailně rozlišitelné basy ve světle filigránských výšek v dokonalém prostorovém obrazu díky zlatem plátovaným spojům" a podobné nesmysly.
Ale světu dnes nevládne to nejlepší, světu dnes vládne kšeft a v jeho zájmu není žádná špatnost dost špatná. Hlavně, když za ni hejlové platí.
A už mi jich ani není moc líto...
workhard píše:Docela by mě i zajímalo,kde se tam to anodové napětí vezme,když je to napájené adaptérem 230V/14-17V AC 0,5A min.
Možná je tam zdvojovač a možná autor šimrá ty lampičky 50V? 6Ž1P je malá vf pentoda v heptalu s nominálním Ua=120V, takže na to "enhancování" to stačí
Abychom tu jen neplivali síru jak jistý všeobecně známý (protimluv jak od Járy Cimrmana
Kdysi se s lampama dělala zařízení tak, aby k něčemu byla, měla svoji funkci a z ní většinou vyplývající přirozenou funkčně estetickou hodnotu.
Teď obecný vkus občas bloudí někde, kde bych to nazval retro-kýč. Škoda úsilí jinak pracovitých lidí, když nadbíhají těm hejlům, jak to hill výstižně pojmenoval.
Tohle ještě ujde, ale úlety jistých tvůrců kusovek s použitím materiálů jak ze zbytků dílny pohřební firmy, to je teprv nářez...