dobijeni telefonu v aute
Moderátor: Moderátoři
dobijeni telefonu v aute
potreboval bych vyresit dobijeni telefonu NOKIA v aute, pouzivam jako pager. Nechci ho nechat neustale na nabijecce (uz kvuli autobaterii) a napadlo me komparator s hysterezi, ktery by kontroloval napeti telefonu a podle toho spinal CL adapter na dobijeni. Dalsi moznost by byla casovac s cyklem 3dnyOFF:3hodinyON, ale tam je problem s delkou tech pulzu.
Neresil jste nahodou nekdo neco podobneho?
Dekuji za napady.
J.
to BaluSK: i takove reseni me napadlo (vyndat baterku), ale nedonutil jsem telefon fungovat kvuli tem jejich trem "zemim-GND" a nemel jsem baterku jen tak na zniceni abych se podival, jak to maji resene. Pouzivam 6310, takze by to melo byt stejne jako na 6210. Tohle reseni je asi nejjednodussi. Meril jsi tomu spotrebu?
- BaluSK
- Kontaktovat uživatele:
S tym linearom to fungovat bude, ale znacny vykon to odovzda do ohrevu interieru, i ked na kratke volanie by to asi nevadilo. Ja by som to riesil spinanym menicom. Pri vacsich narokoch na spolahlivost by som zakupil GD-04 od jablotronu.
BaluSK píše:tak nic potom,ked je to pi..covina ,tak to rusimmne to funguje bez problemov na viac ako 200 kusoch..suhlasim s Mihalom ze su aj dokonalejsie riesenia,takze hura do nich
a kdo napsal, ze je to pi..covina? Ja jsem z toho nadseny a povazuji to za nejlepsi reseni. Tak nevim, ctu tuto diskusi jeste jednou a nikdo to pi..covinou nenazval
- BaluSK
- Kontaktovat uživatele:
jjardas píše:BaluSK píše:tak nic potom,ked je to pi..covina ,tak to rusimmne to funguje bez problemov na viac ako 200 kusoch..suhlasim s Mihalom ze su aj dokonalejsie riesenia,takze hura do nich
a kdo napsal, ze je to pi..covina? Ja jsem z toho nadseny a povazuji to za nejlepsi reseni. Tak nevim, ctu tuto diskusi jeste jednou a nikdo to pi..covinou nenazval
Jedine co na tomto fore doslova neznasam ze ked tu niekto pride s konkretnym riesenim,okamzite na to reaguje kopa ludi s tym ake je to riesenie vlastne nafigu,preto radsej riesim veci cez SS.....samozrejme ze sa to LM-ko hreje pri volani,ale nehreje sa to ani natolko aby to potrebovalo pridavny chladic....9 -25sekundovych hovorov za sebou to vydrzi bez akejkolvek ujmy ,je to testnute to poprvy a podruhe servisujem mobily uz 12 rokov a akosi mi nedochadza co ma spolocne elektronika v baterke spolocne s napajanim telefonu.Mimochodom ta elektronika v pripade Nokie pozostava z jedneho rezistoru 56k
Ja s tim nehodlam volat, muj pager posila SMS a tam spotreba bude temer beze zmeny, takze prehrivani neresim.
Ja ti za takoveto reseni dekuji, me se to nepodarilo rozchodit, protoze jsem spojoval vsechny 3 GND na telefonu a prepinal se mi do test modu nebo tak neco.
Meril jsi nekdy spotrebu takto upraveneho telefonu?
- BaluSK
- Kontaktovat uživatele:
jjardas píše:tak neco.
Meril jsi nekdy spotrebu takto upraveneho telefonu?
jasne ,na laboratornom zdroji mam celkom presny ampermeter..... v klude berie ten telefon okolo 12mA kdezto nabijacka ktora nabija telefon berie okolo 200mA (dost to zavisi na stave baterie) na druhej strane aj zivotnost telefonnych bateriek je obmedzena a pernamentnym dobijanim sa este skracuje,cize to nie je riesenie.....Moje komunikatory (vlastny vyvoj) su napajane presne tymto sposobom,samozrejme ze vedia posielat aj SMS-ky ale pri poplachu volaju tolko cisiel kolko je ulozenych na SIM karte....tuto zataz to LM-ko zvlada lavou zadnou
BaluSK: A zmeral si si aj kolko zerie mobil pri volani, a v mieste slabeho signalu?