Krabice.

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
evlo
trapný slaměný panák

Krabice.

#1 Příspěvek od evlo »

Chci si neco popreve v vzivote sbastlit. Uz jsem si udelal takove schema co a jak, ale nemuzu nikde najit za rozumnou cenu krabici cca 320mmx300mm. Na vysku tak cca 80mm (to uz neni tak dulezite) za rozumnou cenu. Do te krabice bych pak chtel jeste dal nejak uchytit nekolik ruznych konektoru atd.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Tak si ji udelej sam, spoustu atypickych krabic jsem vyrabel sam. Dno klidne ze dreva a zbytek hlinikovej plech. Ve Ferone treba, si ho muzes nechat nastihat na rozmery co potrebujes, pak to jen sesroubujes.
Crifodo

#3 Příspěvek od Crifodo »

Za velice rozumnou cenu (zadarmo) jsem získal pár krabic cca 450x300x80 ze starých videí a o něco nižší od analog. satelitních přijímačů. Stačí upravit přední panel. Občas se dá použít síťová přívodka, síťový zdroj, někdy jsou vzadu cinch konektory atd.
evlo
trapný slaměný panák

#4 Příspěvek od evlo »

Jo jo, uz to hledam, napadlo me, ze idalka by byl 2U server ... ze jsou stare videa 80mm me nenapadlo. Akorat skoda te velke sirky (tech 450, resp. spis 430).

Vyhoda videa je v tom, ze v nem budou nejspis kvalitni video rele i na desticce, coz do sveho bastlu taky uziju :)
Crifodo

#5 Příspěvek od Crifodo »

Staré VHS přehrávače (bez tuneru) byly na šířku o dost menší.
evlo
trapný slaměný panák

#6 Příspěvek od evlo »

Nakonec jsem nasel v hornabachu za tri kila kufr na naradi idealnich romzeru a z plastu.

Ted ale ta horsi vec - jak tam sakra uchytit konektory aby fakt drzeli? Bohuzel mam konektory co kolem sebe nemaj nic na uchyceni do steny.

Rikal, jsem si, ze to kolem nich zatmelim, ale to proste neni dost pevne. - No jak sem psal - muj prvni projekt vyzadujici manualni zrucnost ...
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Mas zle konektory. Potrebujes konektory do panela.
evlo
trapný slaměný panák

#8 Příspěvek od evlo »

Jenze tohle jsou prave specificke a jine pouzit nemuzu :(
Crifodo

#9 Příspěvek od Crifodo »

když ten kufr z plastu bude mít potřebnou pevnost a odolnost proti rušivým polím... :twisted:
bez bližší specifikace je ale ztráta času se o něčem konkrétním bavit.
evlo
trapný slaměný panák

#10 Příspěvek od evlo »

To je vse naprosto nepotrebne pro mou aplikaci. Proste sem potreboval neco kam dam predzesilovac, zdroj, desku, nejake vetraky na prutah vzduchu, par prevodniku, vypinacu a hlavne to bude mit pekne na jedne strane vytazene vsechny konektory, coz se ukazalo jako problem :(

Trochu by me vytrhli nejake dvoupinove a ctyrpinove konektory do toho panelu za par KC - v gme nachazim veskere desne predrazene (davat 60kc za tripinovy konektor je podle me proste ZVRACENE). Ale spis jeste nejake vicpinove, protoze tam potrebuju tahnout az 270W/12V, nebo tedy dvoupinove dostatecneho prumeru. Ale furt to neresi ty tyco MQS quadlock co ptrebuju takto taky propojit a nikde jsem nic do DPS pro tyto nenasel.

BTW jde nejak vypocitat prumer dratu podle toho kolik po nem chci watu a napeti?
denwistr
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od denwistr »

zdravým když se tu tak bavíte já bych měl možnost krabici vyrobit podle vašich požadavku
Hanizek

#12 Příspěvek od Hanizek »

evlo píše:BTW jde nejak vypocitat prumer dratu podle toho kolik po nem chci watu a napeti?

Ano, jde. V tabulkách si najdeš proudovou hustotu tebou použitého materiálu a podle předpokládaného proudu zvolíš správnou plochu průžezu.
Síla bez rozumu se vlastní vahou hroutí (Horatius)
evlo
trapný slaměný panák

#13 Příspěvek od evlo »

denwistr píše:zdravým když se tu tak bavíte já bych měl možnost krabici vyrobit podle vašich požadavku
Muzete alespon priblizne odhadnout cenu?
denwistr
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od denwistr »

cena tak kolem 300
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od forbidden »

Nemuzes hodit fotky nejakych hotovych? Co to vse obnasi? Jen nastrihani a ohybani, nebo i nejakou povrchovou upravu? Zvladnes u vetsich kusu i nejaky prolisy, kvuli zpevneni? Vyrazeni otvoru treba na chlazeni?
Odkad jsi?
Odpovědět

Zpět na „Poradna“