Tesla TV S 550TM bez pomoci nezapne

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pepper

Tesla TV S 550TM bez pomoci nezapne

#1 Příspěvek od pepper »

TESLA TV S 550 TM

Původně zdroj pulzoval i ve standby.
Po výměně dvou malých elytů na primární straně a TDA4605
rozsvítí žárovku 60W. Žárovka po připojení krátce blikne.
Totéž udělá zdroj při zapnutí TV tlačítkem DO.
Lupne v repro, LED blikne a vrátí se do stby.
Pokud usměrňovač 9V nebo 108V posílím napětím zvenku,
lze zapnout a pak běží dál i po odpojení pomocného zdroje.
I za chodu utáhne navíc 60W žárovku, jen klesne na 100V.
Ostatní elyty ve zdroji pri. i sec. jsou OK.
Vypadá to, jakoby se zdroj špatně probouzel ze stby,
napětí po zvýšení zátěže krátce klesne a CPU se vrátí do pohotovosti.
Ale proč?
Jaké je vlastně předepsané napětí zdroje? Prosím o manuál či schema.
Na chassis stojí "131-5100-01-MAN-02 REV04 návod nemám.

Děkuji, Pepper
kokun

Re: TESLA TV S 550 TM bez pomoci nezapne

#2 Příspěvek od kokun »

Vidím, že se do odpovědí nikdo moc nehrne :roll: :lol:

No - vybral sis "pěknou" telku. Kromě toho, že je tak cca 10 let stará, tak je to mezi telkami TESLA TV pěkný "exot". Totiž s tímto šasim se v Rožnově "vyrobily" asi jen 3 modely tvp - ten tvůj S 550 TM, jeho "stereo-klon" S 550 TS a ještě 1 model (zapomněl jsem se v dílně podívat který - není podstatné!).
Že se v Rožnově "vyrobily" - dáno do uvozovek - není náhodou, ale úmyslně. Podle dokumentace, kterou k této telce mám (a celou tou dokumentací je pouze sch. - formátu A3) a hlavně podle stylu kreslení a jeho kvalitě (kvalita sch. k LCE je oproti tomuto "zlatá" :roll: ) - je tato telka "CHINA jak vyšitá" :roll:

Bývalá TESLA TV v Rožnově nazývala své modelové řady různými názvy (píšeš, že nemáš ani Návod k obsl. - na něm to bylo vytištěno, hned na titulní str.) - tato tvá telka byla z řady Montana.
Můžeš ale zkusit zavolat ing. Křenkovi do "OFO servisu" (Rožnov p.R., ul. Bučiska ... - na NETu určitě kontakt nalezneš). Toto je (bývalý "servisák a školitel" TESLY TV !!!) - snad jediný dostupný člověk - který by o tvé telce mohl něco vědět (příp. vlastnit nějakou doku) :roll:

Takže - doufat, že ti někdo pošle celý manuál - je podle mně utopie (leda by ho někdo z býv. zaměstnanců TESLA TV měl - pokud vůbec existoval - o čemž vážně pochybuju). Sám jsem nic podobného ani neviděl :cry:

To, cos opsal ze šasi (ve snaze "uvést" šasi: 131-5100-01-MAN-02 REV04 - není žádné č. šasi, ale pouze číslo kliší té DPS). Na šasi pravděpodobně ani žádné č. šasi nenalezneš, poněvadž toto šasi TESLA TV nazvala právě tak jako tu model. řadu - tedy jen Montana :cry: - takže pokud lze k této telce vůbec něco nalézt, tak asi jen podle tohoto.
Píšu, že sch. Montana mám - ale jeho kvalita je tak hrozná, že i kdybych ho chtěl oskenovat (2x A4) - tak by z něj byl tak asi jen nějaký nečitelný "blivanec" :cry:
Největší šance, něco k této telce sehnat, máš jedině u toho ing. Křenka !!!

Pokud jsme (zapojil jsem do toho i syna) byli schopni vyčíst velikost napětí +UB, takže jeho hodnota je 114V :!:
Jeho správnost by šla docela dobře ověřit - musel bys ale mít možnost změřit Uff (tj. žhav. napětí obrazovky). POZOR !! - nelze ale měřit obyčejným multimetrem - nesinusové napětí :!:
Po nastavení zdroje tak, aby obr. dostávala přesné Uff, bys pak zkontroloval to +UB - zda "sedí" těch 114V
:wink:

P.S. - na těchto stránkách: http://www.google.cz/search?sourceid=na ... is+montana
si můžeš ověřit pravdivost toho šasi vůči modelu. Dále můžeš zjistit, že vlastně ani 3. model neexistuje a je tam duplicitně jeden z těch dvou :roll:
Honza - kokúň
Moderátor

#3 Příspěvek od Killroy »

Montana je to určitě a míval jsem i to schéma. Bohužel jsem to ale už smazal. Stejne to bylo v dost mizerné kvalitě. Nicméně pokud je to s TDA4605, tak snad nebude třeba, ne?

kokun: něco ti dám na mail. Může se hodit..

Killroy
MiraSt

#4 Příspěvek od MiraSt »

Nevím, jaké máte skušenosti s Rožnovskými telkami. Já sám mám už 13 roků S 55 TS, dále jsem doporučil pro příbuzné to samé jenom repráky jsou dole (3ks) a doteď jsou v provozu bez jakýchkoliv vad.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“