HiFi HITACHI MX-WO1 -porucha tuneru

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jacobs
Kontaktovat uživatele:

HiFi HITACHI MX-WO1 -porucha tuneru

#1 Příspěvek od Jacobs »

Znovu se obracím na vás s pomocí jak přijit na zavadu v tomto hitachi,je to trojkombinace CD přehrávače s double tape deckem a tunerem a stím tunerem právě mám problém,došlo zřejmě někde ke skratu nebot byly vyhozeny dvě pojistky napajení,od té doby nejdou ladit stanice,přepínat na FM či AM a dysplay co ukazuje frekvence nic nezobrazuje,když se dotknu IO tuneru hraje nějaká stanice v AM nic víc, na dysplay jinak svitil nepřetržitě symbol QUARTZ a nyní je tma,když přejiždím tišták prstem s dysplejem rosviceji se všelijaké časti symbolu...........tak fakt nevím v čím to může být.....poradíte někdo? nějaké foto přidavám zde...
Přílohy
DSC02426.JPG
rozhoz:-)
(145.56 KiB) Staženo 133 x
DSC02436.JPG
dysplay od CD funkční
(137.93 KiB) Staženo 138 x
DSC02448.JPG
dysplay
(139.46 KiB) Staženo 119 x
PavelFF

Re: HiFi HITACHI MX-WO1 -porucha tuneru

#2 Příspěvek od PavelFF »

Jacobs píše:Nevím jestli to je trand nebo Io ? nikde jsem to nenašel dost mi to žhaví v níže zminěnem HTACHI

Je to odpověď na dotaz z uzamčeného vlákna. K opravě závady ti sice nepomůže, ale aspoň budeš o trošku chytřejší.

Na plošňáku jsou součástky značené písmenem a číslicí, např. C704, R822 , Q806 , IC9, ...

Takže např. "Q806" bude tranzistor, páč ostatní tranzistory, které určitě poznáš, mají taky označení "Qxxx" .
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“