CTV 214 - televízor srandista
Moderátor: Moderátoři
Killroy píše:Pánové, tak si myslím, že to tady nabírá trend ... ...ukonči to.
Killroy, ono to nie je až tak mimo. Moja skúsenosť z roku 1995: Vošiel som do predajne bývalého kolegu z práce, ktorý začal s predajom čiernej techniky. Hneď mi udrelo pískanie do uší. Mal zapnutých cca 8ks TV. Sa ho pýtam: Čo ti tu tak piští??? A on: Aký piskot??? Potom som prišiel k regálu a ukázal mu: Tento piští! On na to, ,,Ku..va, reklamovali mi ho dnes, nechcel som sa hádať, dal som im druhý. Ozaj piští???" Ja: Áno, čo to nepočuješ?.....
Aka bola povodna verzia TDA8362A-3,alebo TDA8362-3 a s cim si ju nahradil?
Inak neviem, čo je tu nelogické. Odišlo trafo, vzalo so sebou procesor, pamäť (ostatné som menil zbytočne) a ešte niečo okolo ladenia, to treba nájsť. Alebo možno je po búrke (ale to asi nie, tuner a zdroj sú v poriadku).
Mysteri, myslíš, že by bol "uhnutý" LC člen synchrónnej demodulácie?
Přiveď na scart videosignál: synchronizuje nebo ne?
Jestli ano, pak se signál poškodí někde cestou od detektoru při příjmu tunerem.
Jestli nesynchronizuje ani z jiného zdroje videosignálu, máš tam trimr na hrubé nastavení synchronizace. Decentně a delikátně to zkus najít.
S největší pravděpodobností ti nejde od splittrafa impuls H-flyback, aby měl s čím synchronizovat a POZNAT, že zasynchronizoval - teprve pak totiž zastavuje ladění.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Kdysi hodně dávno mě stará Tesla na tomhle pěkně vyškolila, nakonec stačilo otočit cívkou o čtvrt závitu, ale tam byly dvě - jedna na demodulaci a druhá na AFC.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]