Panasonic TX-28CK1C, chassis Z8
Moderátor: Moderátoři
Panasonic TX-28CK1C, chassis Z8
Kamarád si koupil plazmu a televizi která je v popisku užíval víc jak 8 roků
bez jedinné opravy. Je to muj kámoš už od ZŠ. Vím, že před několika lety u nich na vesnici blbla elektrika a oběvilo se u nich asi nějaké přepětí a odnesla to jen ta televize a to tak, že mu přestal jít zvuk u AV, nejde přes skart a ani přez přední chince.
Po rozebrání jsem zjistil pár studentů na skartu, ale tím to nebylo. Podle schématu jsem vysledoval kam vede vstup adio in a zjistil jsem, že vede do
IC2001 nejaký MICRONAS zvuk s externího zdroje se dostane až k němu, ale z něho už neleze nic. Video jde normálně.
Napětí které jsem našel na schématku sedi jak víno.
Poradíte mi co stím? Napadlo mě jestli by to nešlo nějak před pinem 41 a 42 (l-in, r-in) přeškrábnout a napojit na nezapojený pin 44 (mono in) onoho IC2001. Sice by to šlo jen mono, ale i tak televize má repráky dost u sebe tak tam ten stereo efekt není tak výrazný.
Televize má perfektní obraz a přes tuner jde všechno normálně.
Je to škoda vyhodit možná by to šlo nějak zprovoznit v SM, ale nevím jak se do něj leze (po čtyřech to nejde) mám i originál DO.
Dík za rady.
P.S. tu jsem upnul schéma
PANASONIC Z8 CHASSIS TX25LK1C TV D.pdf
Holly píše:Díky pane!Poradíte kde ho sehnat?...
Viz www.ame.cz/Aktivni-soucastky-IC-diody/I ... 119600.htm (obj.č. 3200119600). Ale ještě si to při objednání prověř. Existuje několik modifikací a možná že tě doporučí jiný.
Killroy
A tento IC bude rozhodně použit v mnoha telkách, jen nemám v PC program - vyhledávání podle IC
Lidi poslední dobou rádi vyhazují kvalitu, když mohou "lacino" nakoupit "taky-kvalitu" - made in Turkey