[b]Dálkový ovladač pro JVC C-14Z, C-21T1[/b]

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Zbynek

[b]Dálkový ovladač pro JVC C-14Z, C-21T1[/b]

#1 Příspěvek od Zbynek »

Ahoj.
Nemáte prosím někdo tušení jaké ovladače se používaly nebo jdou použít pro televizory JVC C-14Z a JVC C-21T1? Jsou z roku 1993. Podařilo se mně získat tyto dva kusy a jediné co lze nastavit přímo na televizoru je hlasitost :( . Zkoušel jsem univerzální ovladač "Laudmann", ale ten je schopen jen zapnout, vypnout a hlasitost. Tak nevím co s tím. Nemáte někdo prosím tip na tyto ovladače?
Děkuji Zbyněk.
Frenky

#2 Příspěvek od Frenky »

Pokud máš k tomu Laudmanovi i knížečku,tak na straně 40 jsou kódy
pro JVC - 077,119,178,179 ,měl by některý reagovat.Se všemi těmito kódy se dá ovládat hlasitost a přepínání kanálů.Na ovladači je nad tlačítkem AUX/DVD tlačítko označené 2-/12,kterým se dostaneš do dalšího MENU a dle
zobrazeného návodu pak jednotlivými tlačítky se nastaví i ladění,jak
automatické,nebo ruční,zápis do paměti atd.Ovládání TXT tady asi nejde.
Zbynek

#3 Příspěvek od Zbynek »

Tak to jsi mě zaskočil. Všechna čtyři nastavení jsem v minulosti již zkoušel, a i náhodná hledání (viz. návod LADUDMANN) jsem vyzkoušel a šlo ovládat jen hlasitost a vypnutí. Měl jsem i jiné univerzály (obdoba LAUDMANN) a výsledek byl stejný. Zkusím to ještě jednou dle tvé rady.
Děkuji a ahoj Zb.
surfar

#4 Příspěvek od surfar »

Plno ovladačů nabízí AME :idea: Na této stránce Ti poradí s výběrem:
http://www.ame.cz/dalkoveovladace.htm
Nabízejí ovladače COM.
Další možnost je Kerr:
http://obchod.nedis.cz/signys/signys?ac ... NITEMS=OFF
Ty jsou levnější. :wink:
Zbynek

#5 Příspěvek od Zbynek »

Ahoj
Tak C-14Z s Laudmannem už funguje (kód 179). Měl jsi pravdu Frenky. Moc Ti děkuju. Ještě jsem musel opravit tuner a zvukovou část.
Na té druhé TV se sice do menu dostanu (je jiné než u C-14Z), ale nemůžu spustit ladění. Tak snad zítra.
Díky za rady a ahoj Zbyněk.
Zbynek

#6 Příspěvek od Zbynek »

Ahoj
Tak i JVC C-21T1 funguje. Byla trvale přepnutá do stavu "AV" a ovladačem, který jsem měl nešla přepnout. Koupil jsem univerzál Frussmann a s kódem 077 jsem pomocí TV/AV přepnul na TV a pak s kódem 179 a tl. ENTER už jde ladit. :D Někdy vypadnul obraz a zvuk zůstal. Citlivost na poklep. Byl to stude na elytu na zadní odklápěcí desce vedle tuneru. Takový opravy - to je pohoda. :wink:
Ahoj Zb.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“