Zesilovač AZK 450 MUSIC 70
Moderátor: Moderátoři
Zesilovač AZK 450 MUSIC 70
Moc díky předem za všechny rady...
Potom dat dokopy koniec.
Otestovat koncove lampy (ak mas tester najlepsie na nom priapdne ak chces do toho investovat kupit niake zanovne)
Vymenit svitkove kondiky (secky co tam su:) hlavne tie co idu od anod invertora (ECC85) na G1 koncovych lamp a v obvode invertora.
Vymenit biasove trimre za niake modernejsie lebo hentie co tam su, tak su pochybnej kvality
Nastavit predpatie cez kazdy koncovu lampu cca 35mA.
AK mas moost vymenit ECC85 a EF86 za nove
Potom premerat cez generator osciloskop na umelej zatasi samostatny koniec (bez toho trandakoveho predzosiku) ci da 50W ci neskresluje, nekmita a tak....
A potom opravit predzosik ak treba. Tiez vymenit popukane svitkace (hovanky), vyschle elity, precistit spoje a potaky no pokial to nepotrebujes mat v povodnom stave a chces to na gitaru najlepsie predzosik vyhodit a postavit tam nieco s ECC83kou.
SKor to cele bude v kondikoch (nestoja az tak vela) daj tam typy MKP alebo MKS z GES.cz (ak nemas ziadne doma), alebo poposuvane predpatia pripadne vyhadzane koncove lampy....
Tie vystupne konektory na reprak "slniecka" maju vyvedeny vystup pre 8,16ohm a 100V rozvod vsetky maju spolocny vyvod oznaceny 0. Pre pripojenie repro pouzivaj len tie prve 2 (100V rozvod sa moze pouzit len s prevodovim trafom pred reprom - vyuziva sa to napr pri rozhlase po drote)
A ked to chces ku gitare. To fakt racej vyhod cely preamp a postav tam niake zapojenie od Marshalla pripadne iny predzosilnovac ktory sa ti zvukovo paci.
Tu je na ukazku moja uprava M70ky na Mesa boogie Dual rectifier
http://www.aerosolart.sk/bubnovacka/ine ... /index.htm
http://www.youtube.com/watch?v=YAE41EUv ... rofilepage
(bolo to robene na zakazku islo o usetrenie penazi na desingu a skor o funkcnost nez napodobnovanie vzhladu, ale kludne by sa to dalo osadit aj do boxu a napodobnit vzhlad original MBoogie gitar hlavy
Jinak ta uprava na mesu
Este ocheckuj patice vykonovych EL34riek ci tam nieje niekde medzipinovy "skrat" cierna sadza medzi vyvodmi patice ak je tak to ocisti dakym liehom/acetonom a kefkou na zuby. A este okontoxuj trochu piny patice a pomocou uplne tenkeho srobovaku ich napruz nech maju lepsi kontakt....
Inak ked mas tak tito skratiky na patici a seknuty ten vykonovy R tak bude asi zla aj jedna z EL34 riek....
Bez testera to asi tazsie otestujes jedine premeraj ohmetrom ci nema medzielektrodove skraty. Ak ma rovno zhanat novu....
A ked nema tak ju tam skus osadit a okrem svietenia a slabeho modreho svetialka v oblasti anody by nemala vydavat niaden iny prejav (ak tam vznikaju modre iskricky, alebo je cervena zerava anoda tiez je uplne mrtva)
- somorastik
- Kontaktovat uživatele:
Elektronkovy predzosilovac k Music 70
Chcel by som sa poradit ohladne elektronkoveho predzosilovaca k Tesla Music 70 o ktorom sa tu bavite.
Nevedel som nájsť navíjací plán danému napajciemu transformatoru, a chcel som sa spítať či by zniesol ešte ten predzosilovač, alebo aké máte skusenosti s prestavbou vy.
Chcel by som tam dať niečo na štyl Fender, Vox, Marshall (viz priloha) niečo jednoduche, 2 elektronky ECC83, len neviem či to znesie to napajcie trafo.
Pripadne aj vibrato.
A najlepšie keby tam boli 2 alebo 3 zmiešatelne (mix) vstupy.
(2x 1483pre_mod???)
- Přílohy
-
Bez názvu.jpg- (51.93 KiB) Staženo 201 x
-
1483pre_mod.jpg- (42.31 KiB) Staženo 235 x
-
6l6vibrato.gif- (43.75 KiB) Staženo 218 x
-
vox 30 pre.jpg- (62.26 KiB) Staženo 313 x
-
JCM 800 Pre.jpg- (55.67 KiB) Staženo 301 x