diagnostika
Moderátor: Moderátoři
-
K-o-J-a-K
V BIOSu nastaveno COM1 + 2 ( adresy zde ručně nemám možnost přiřadit )
Funkční kombinace adres je: COM1/2; 03F8, IRQ 3
Další funkční kombinaci adresy a IRQ jsem nenašel ( zatím )
Poradí někdo. Díky moc. klidně i na email: kozakpetr@email.cz
S pozdravem KoJaK.
-
Návštěvník
K těm adresám. Ano tak je to nastaveno, jak píšeš, normálně. A je to tak ( zjištěny stejné adresy pomocí PD-Tool mapující adresy zařízení PC ), ale prostě nejedou. Myslel jsem, že je v háji samotný interface, ale jakmile nechám PC detekovat ECU ( stav, kdy mi bliká právě jen jedna linka, no a měly by samo obě ) a přehodím kabely ( COM1 a COM2 ) mezi sebou, začne blikat linka opačná, tzn. prostě je propustný pouze jeden COM, nikoliv oba a SW tak vlastně nedokáže komunikovat s interfejsem. Podle tohoto usuzuju, že by tedy měl být samotný interfejs OK.
Dneska jsem dosmýkal další PC se 2x COM, PII 350Mhz, na ASUS desce, takže očekávám, že by se tam měly dát měnit adresy, pak budu vědět více, kde je chyba. Jinak auto mám FIAT Bravo 1.6 16V, 1997, ŘJ IAW-1F a přes KKL kabel a UNIDIAG nejde ... to mám vyzkoušené
Jsem jediný exot, který má s tímto diagem problém, nebo je vás více ??
-
K-o-J-a-K
Jak si psal, vše jsem učinil a na všechny soubory jsem aplikoval ve VC "Všechny atributy odstranit", takže jestli tam nějaké "only read" bylo, už není ...
- Pod DOS 7.1 ( VISA 1.83 porty nastaveny na DEFAULT ) mi to při detekci ECU ( DEMO ) vyhodí chybu "Stack overflow" ...
- tak jsem nabootoval z FDD Boot disk Win98SE, bez všeho potřebného, jen ovl. CD-ROM. Samo SW je na HDD C: ... Tak po tomto bootu mi to již žádnou chybu ( opět s DEFAULT nastavením portů ) nevyhodilo, ale chová se opět stejně. Komunikuje zase jen jedna linka ... K-Line ... prohodím-li mezi sebou kabely, komunikuje zas pouze L-Line.
Takže taky nic .... začínám být silně mrzutý
A ten "Anonym" je samo muj příspěvek ...
-
K-o-J-a-K
Ještě k te verzi. Já jsem to dostal s ruskou verzí. Azbuce rozumím asi jako čínskému písmu, tzn. zcela vůbec. Všiml jsem si, že tam jsou soubory s koncovkou RUS a ENG ... jediné, co jsem změnil bylo, že jsem u těchto dvou souborů přejmenoval ENG na RUS a tak místo azbuky mám vše v ENG, včetně chybových hlášek. Ale to by problém být neměl, pač tuto změnu jsem udělal až po té, co mi to vyhodilo hlášku v azbuce "Čeká na připojení k ECU" ... takže se zcela puvodní verzí mi to jelo prakticky stejně jako s tou mojí jazykovou "úpravou". Ale jak se mýlím, tak mě oprav.
Jak jsem psal, v něděli, jak bude čas testnu to druhé PC PII 350Mhz .... a uvidíme jestli se někam pohnu.
-
K-o-J-a-K
-
K-o-J-a-K
Jediné o co bych ještě chtěl majitele funkčního SCANu požádat je, jak se chová interfejs v režimu DEMO ( jaké diody svítí, popřípadě blikají atd.) a jestli je nutno při výběru DEMO ŘJ míti zapojen 3PIN konektor v automobilu.
Samo vše co píši, jsem já osobně již vyzkoušel se zmíněnými PC a svém voze, bohužel nic nevedlo k žádnému posunu.
ide vyvolat chybove kody, pise tam niekolko chyb, asi to robi to demo.
ide vyvolat aj parametre, a aj test akcnych clenov.
pri pokuse zapnutia akc. clenov hlasi chybu.
esc vrati program o krok spat az na zaciatok.
pri pokuse navolit ine ako demo a pripojeni len napajania pre euroscan ziada pripojit riadiacu jednotku.
nemas nahodou ten tvoj uniscan z madarska?
tam som totiz cital, ze musi byt k tomu akysi kod ktory dodaju po registracii.