Regulace ventilatoru 230V
Moderátor: Moderátoři
Regulace ventilatoru 230V
Nemusi to byt vyslovne "mezaxial" - klidne i ventilator, ktery by fungoval na onen "zarovkovy regulator" , ale nejak me zrovna nenapada, jestli se neco takovyho da sehnat ... Dik za rady (hlavne zkusenosti)
U větráku půjde nejspíš o asynchronní motor, nějak mě nenapadá důvod pro synchronní motor a pak se to frekvenčně regulovat nemusí. Nanejvýš synchronizovaný asynchronní, ale ani k tomu není důvod. Řízení větráků, stejně jako jiných aplikací, kde je moment zátěže nějak úměrný otáčkám, je velmi jednoduchá věc.
a problem je v tom, ze v pozici C3 je na schematu 100n svitek, ale ve stavebnici maji 470n svitek, takze pri regulovani hoří R3 - jak se prepocitava tenhle člen? Momentalne nikde 100n/400V u sebe nemam, takze nemuzu pouzit ani ten z te druhe stavebnice, protoze je jen na 250V.
Jinak ta regulace ventilator reguluje
Ale hori to jen pri regulovani - tzmn, jestlize bezi na max, odpor ok, pri zaregulovani do minusu se zacina cmoudit vic a vic ..
jeste jsem badal a zjistil, ze tam tece moc velkej proud, takze je poddimenzovanej odpor (TR192) .. asi bych mel zmerit odpor kondenzatoru, pricist k tomu 100R a dle ohmova zakona spocitat proud, kterej tece timhle fitrem? (je to v podstate neco jako "bušerák") ??
- Přílohy
-
pt019_schema.jpg- (34.58 KiB) Staženo 238 x
forrest píše:na RLC mostu ma 480n .. takze asi prorazenej nebude, muzu to jeste vymenit za jinej
Ale hori to jen pri regulovani - tzmn, jestlize bezi na max, odpor ok, pri zaregulovani do minusu se zacina cmoudit vic a vic ..
jeste jsem badal a zjistil, ze tam tece moc velkej proud, takze je poddimenzovanej odpor (TR192) .. asi bych mel zmerit odpor kondenzatoru, pricist k tomu 100R a dle ohmova zakona spocitat proud, kterej tece timhle fitrem? (je to v podstate neco jako "bušerák") ??
Teda FUJ!!!!! od kdy se dává jistící prvek potažmo pojistka proti nule. Vždycky proti fázi, aby v případě přerušení pojistky bylo zařízení bez napětí. V opačném případě může dotyčný suplovat fuknci připojené žárovky, bude svítit až ho z toho bude hlavava bolet.