Tranzistorovy zesilovac 100W

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Návštěvník

#31 Příspěvek od Návštěvník »

Mat69 píše:no je to dyl co sem to zkousel nekolikrat se mi to nepovedlo a tak sem se na to vys*al a tem mi jen ve skrini lezi vyvojka transparent 21 a vlednicce ta vrtva na DPS...

Takhle jsem kdysi dopadla taky, ale Crifodo mi poradil jak na to a teď dělám plošňáky levou zadní. Napiš mu SZ, on ti taky určitě poradí.
BOBOBO

#32 Příspěvek od BOBOBO »

Bude to velmi podobné . http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=30849)
Ale ten přechodový plech na chladič určitě neodvede teplo při sinus 100W .
Mat69

#33 Příspěvek od Mat69 »

hele no super diky vsem co se mi apon snazili pomoc pustil sem se do toho no a uvidim :twisted: jo no ten chladic taky sem si rikal ze by asi bylo nejlepsi je zadelat zvlast a narvat treba primo na chladic CPU i s vetrakem... no ale uvidim jestli se mi to vubec podari dat dohormady.... a este ta fotocesta... nejspis se bez ni fakt neobejdu... tam bych potreboval poradit s vyrobou predlohy protoze jak uz sem psal nejspis sem delalchybu primo tady, u predlohy... prosvitala tam kde nemela a tam kde mela zase bylo tmavo :evil: :evil: :evil: :x :D
Crifodo

#34 Příspěvek od Crifodo »

Mat69 píše:prosvitala tam kde nemela a tam kde mela zase bylo tmavo :evil: :evil: :evil: :x :D

jestli je to tak, máš předlohu opačně a musíš ji převrátit do negativu (v photoshopu nebo irfanview atd. funkce "invert".

pro začátek si najdi vyhledáváním ve starších příspěvcích všechno pod heslem"fotocesta, dps, plošné spoje" atd., zabere ti dost času to všechno prolézt a pročíst, ale nikdo to kvůli tobě nebude muset vypisovat znova a líp si to zapamatuješ než když ti to někdo naservíruje pod nos. Až tobudeš mít nastudováno a odzkoušeno a budeš mít konkrétní dotaz, tak se zas ozvi :wink:
Mat69

#35 Příspěvek od Mat69 »

:lol: jako ne tak doslova jako mel sem to dobre natistene, cerne jen to co melo jit pryc, ale tak predloha byla proste na dve veci... proste vyslo to tak ze bylo trochu slabejc osvicene skoro vsechno, prosvitilo to i pres to co nemelo a zaroven i tam kde melo ale jen trochu :x :P nevim jak to nejak dobre popsat, proste na nepotistenem papire to propoustelo moc malo a tam kde to bylo potistene tak to taky propoustelo :lol: no a pak stoho nemohlo vyjit nic jinyho nez FLEK :?
Davidsev

#36 Příspěvek od Davidsev »

No já nevím jak ty, ale většinou se používá fotocesta taková, kde jde pryč to co není potištěno na papíře. Takže to co je černé -> zůstává :?
Eletrika je sviňa, kope a neni vidět :hool:
Mat69

#37 Příspěvek od Mat69 »

jo jo jo sem se spletl, no tam kde to prosviti se narusi ta vrstva ktera se pak odplavi ve vyvojce a da se to leptat tam kde ta vrsrva zusztala, pod tim potiskem, se to nevylepta a tam sou pak ty "cesticky" :D
BOBOBO

#38 Příspěvek od BOBOBO »

Za 20 min. ho máš stoprocentně namalovaný trubičkovým perem ředěným lakem na nehty . Je jednoduchý .
mat100

#39 Příspěvek od mat100 »

JJ maloji o hodně složitější spoje a mam to s vyleptánim za hodku
Crifodo

#40 Příspěvek od Crifodo »

jo, kdysi se i knihy malovaly ručně písmenko po písmenku... a jak byla ruční práce honorovaná :wink:
Ale představa že navrhnu desku v návrhovým systému podle schématu, netlistu, vytisknu si předlohu a pak ji omalovávám pérkem, je taková zvláštní :roll:
Možnost chybičky taky není nulová. Ale pro rychlé namalování prototypu nebo stabilizátoru o šesti součástkách, proč ne.
BOBOBO

#41 Příspěvek od BOBOBO »

Inu každý co má . Já čistý papír mikrotužku a gumu . A pak to trubičkové pero .
masar

#42 Příspěvek od masar »

...A klidnou ruku. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“