Pozdravujem,chcem sa spytat na tuto vezu Sharp CD-BA2010H mam s nou taky problem:
Veza je robena s dvoma koncakmi STK 402-040 a STK 402-071 po pretazeni(diskoteka)odisiel koncak 071.
Vymeneni,ale zvuk nikde MOHOL odist aj predzosilovac LC75341?
Zrovna včera jsem opravil taky Sharp CD-C471 konec. Je to model, který má taky dva zesilovače, respektive pět celkem - pětikanál. Nešel zvuk z předních beden. Výměna STK 407-040 NEPOMOHLA! Vada byla v rezistoru 10k, který vedl do báze tranzistoru, který dělá MUTING pro to STKčko. Tak tam bych asi hledal závadu. Datašít na STK 402-090 MÁM, na ten tvůj nemám. Možná by to mohlo být stejný? No a nakonec sledovačem signálu na vstupech STK bys mohl najít "zvuk" a pokud napětí "sedí" pak bych asi opravdu hledal v obvodu řízení konce. Je tam jeden až tři tranzistory, tudíž nic moc složité. Loyza.
Už jsi kouknul na to řízení toho STK? S velkou pravděpodobností to bude v tom, že je "zavřen" tedy nedovolí vnitřně pokračovat signálu na konce. Už jsem to opravoval i u jiných koncáků. Když se přepíná třeba z CD na TUNER a pod, pokaždé nejdřív pošle MUTING na konec, přepne a povolí. Taky jsem u Panasoniku řešil i problém ve zvukovém procesoru, ale tam někdo už "řádil" dost neodborně ale i to se může stát. Tak ať se ti daří a dej vědět, jak jsi dopadnul! Loyza.
...pozrel som na to riadenie muting tie 10k odpori su OK...
nechcem kupavat predzosilovac ked nemam istotu(LC75341 cca 700Sk)uz som investoval do koncaka.