Oprava bezdr. modemu

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
krutor

Oprava bezdr. modemu

#1 Příspěvek od krutor »

Zdravim.
Dostal se mi na stůl nějaký bezdrátový modem. Majitel v něm nějak úplně ulomil miniUSB konektor. Jak je vidět na obrázku, u té druhé plošky od shora se ten konektor ulomil i s mědí. V domácích podmínkách to asi neopravím, myslíte že to půjde opravit v nějakém elektroservise?
Přílohy
modem.JPG
(150.4 KiB) Staženo 213 x
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

S dobrou spajkovackou a sikovnostou to spravis. Prispajkujes vsetko ostatne a nakoniec ten posledny pin vyriesis kuskom drotu. Alebo (ak je to mozne), tak ten jeden pin trochu ohnes, aby dociahol az na ten odpor (ci co to je).
Bernard

#3 Příspěvek od Bernard »

Taky bych si asi troufl. A začal bych mechanickým přichycením konektoru na ty velké plošky a snad i s využitím těch spodních dírek.
jarda_k

#4 Příspěvek od jarda_k »

Na tu práci je dobré mít nějaké tavidlo a licnu na odsátí cínu. No a samozřejmě mikropájku. V podobném případě jsem ještě konektor přilepil k desce dvousložkovým lepidlem.
krutor

#5 Příspěvek od krutor »

Vybavení na to mám a šikovnost snad taky :lol: . Jen mě štve, že je to všecko tak miniaturní. Při pájení se k těm ploškám miniUSB konektoru dost špatně dostanu, přemýšlel jsem tedy, že bych k těm ploškám na DPS připájel rovnou drátky od USB kabelu. A odpadlo by nebezpečí dalšího ulomení.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

S tenkym hrotom by to malo ist. A aby sa to nevylomilo znovu, tak to mozes nakoniec prilepit. Celkom dobre funguje sekundove lepidlo - ked sa dostane do tenkej medzery medzi konektorom a plosakom, tak to dobre drzi. Len sa nesmie dostat tam, kam nema - vie pekne vzlinat.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Mourek »

Dělal jsem to mikropájkou u přenosného 2.5" disku a šlo to , nelepil jsem to , napřed připájel packy na boku, pak vývody.
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“