ty oči!!!

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Cust

#16 Příspěvek od Cust »

tohle jsme měli na prumce, když nás učili pájet SMD
musím ale podotknout, že to naštěstí nepotřebuju
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Zatial mam vacsi problem so svetlom ako s ocami. Preto mam vyrobenu baterku - Luxeon LED (uz ani neviem, aky vykon) pripojenu na Li-Ion z mobilu. Ked sa tym posvieti z vhodneho uhlu, tak casto vidiet aj popisy suciastok inak skoro neviditelne.
Crifodo

#18 Příspěvek od Crifodo »

otakarv píše:ve Vídni jsem spatřil v jednom malém krámku(asi to byla opravna hodinek nebo co)maníka,který měl na očích nasazené něco jako "divadelni kukátko"

chirugická binokulární lupa, začínají cenově někde na 4000,- a končí ani nechtěj vědět kde :twisted:
dělá se to i v kombinaci s čelním bodovým LED osvětlením, různé zvětšení a různá předmětová vzdálenost, je to takový dalekohled na blízko.
jave

#19 Příspěvek od jave »

V pondeli jsem byl se synem na ocnim. Tridni ucitelka poslala vzkaz, ze ani od katedry nevidi poradne na tabuli. Doktorka mu nasadila ty zkusebni obroucky bez skel a kdyz tam dala -1 dioptrii, tak se rozzaril jako mesicek. Rikala, ze tak krasnou reakci uz dlouho nevidela. Nekdy to ty bryle opravdu chce
Radu dá ti každý dobrý přítel, ale málo který dá ti mouky pytel !!!
Vogon

#20 Příspěvek od Vogon »

Ono to chce někdy nejenom brýle ale i delší ruku...
míra22

#21 Příspěvek od míra22 »

Tak já jsem to před časem vyřešil tak, že jsem si nechal udělat brýle 8 dioptrií a používám je místo lupy a mám taky obě ruce volné. Ale pak s nima nenajdu ani šroubovák na stole :D
Crifodo

#22 Příspěvek od Crifodo »

vypadá to, že doba je už nějak nazrálá k nějakému bionickému řešení :roll:

místo (!)ovin s jednočipem v každé 6ml nádržce inkoustu v Samsung inkjetu by to chtělo dobrý mikrozoom ambulantně operovatelný, problémy s akomodací by odpadly :wink:
BOBOBO

#23 Příspěvek od BOBOBO »

Tak to je v poho . Já mám i na dálku , takže odložím-li brýle na dálku , nenajdu nejen součástky , ale ani jedny ze čtvero brýlí .
PS Už jsem pochopil proč tchán přestal dělat do elektriky . Už mám špagát kolem krku (mne by těžko unesl) a na něm ty na dálku .
TomasX

#24 Příspěvek od TomasX »

Taky mám oči v ),( :cry: , takže jsem na tehle problém šel "vědecky" - teda medicínsky. 8O Připojil jsem k PC webcameru a na 22" monitoru jsem si zvětšil kanálový volič a s předsevzetím: " Doktoři takhle operujou taky" jsem zjistil, že jsem zase v ),( . :cry:
Protože člověk na takovou "operaci" asi musí být vycvičený, proto jsem to vzdal. Ono když se ruka pohne o 3mm a oči vidí 5cm, tak to mozek nějak nezvládá. :cry:
Machr jsme každý, ovšem vždy v oboru někoho druhého ...
Cust

#25 Příspěvek od Cust »

TomasX mimo jiné píše:... tak to mozek nějak nezvládá. :cry:
oči sice dobrý, ale mozek mi taky nějak nezvládá - poslední dobou nic :-(
Crifodo

#26 Příspěvek od Crifodo »

já zas i když na oči vidím tak jim někdy nevěřím :D
http://www.novinky.cz/domaci/182939-kar ... ednik.html
Skay
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Skay »

Kdysi jsem si chtěl koupit tohle Je to něco jako to nádobíčko pro doktory ale za přijatelnější cenu.
MiraSt

#28 Příspěvek od MiraSt »

Nemáte někdo skušenosti s takovým doktorským parabolickým zrcátkem s dírou uprostřed? To bych potřeboval když se potřebuju dívat do úzkých prostor.
mi-ro

#29 Příspěvek od mi-ro »

MiraSt píše:Nemáte někdo skušenosti s takovým doktorským parabolickým zrcátkem s dírou uprostřed? To bych potřeboval když se potřebuju dívat do úzkých prostor.
To nemám ale můžu ti věnovat starou SAT anténu, dírku si do ní udělěj jakou chceš a pak nám povíš jako to chodí. PS pozor na ty "úzký temný" prostory!! ty jsou někdy nebezpečný, raději zkoumat hmatem
..to bude jen ňákej odpůrek
kbulda

#30 Příspěvek od kbulda »

mi - ro 100 bodů
Odpovědět

Zpět na „Poradna“