už po několikáté HOME theatrh genius 5.1

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Mihau2

už po několikáté HOME theatrh genius 5.1

#1 Příspěvek od Mihau2 »

Zdravím lidi,dostal jsem od kamaráda tuto sestavu na opravu,hned po zapojení se nic nedělo takže jsem začal od píky-zdrojem,hned jsem zjistil že trafo nedává výstupní napětí vůbec žádné,trafo má 230V ale nadává nic ani nebrumí či něco se dělo třeba jistkra při zapojení do zásuvky :_D takže trafo,z popisku jsem se dočetl že má tepelnou pojistku otázka zní kde ji najdu v trafě?? viz obrázek pojistka 3A /230V / A30 stupnů
Přílohy
2009-10-29_203543.png
(88.31 KiB) Staženo 246 x
keemo

#2 Příspěvek od keemo »

Ta tepelna poistka bude najskor niekde pod obalom cievok,v horsom pripade vo vinuti...Tieto geniusy 5.1 su strasne crepy,robil som mesiac v obchode s pc a elektronikou a tolko co ich slo na reklamaciu,hnus.Nechcel bych to ani za uplatok.
dalik

#3 Příspěvek od dalik »

Tyhle tepelné pojistky byývají buď přimotané izolací na vinutí, nebo zastrčené někde z boku. Pokud nejsou úplně vidět, mívají aspoň vyvedené vývody a propojené s vinutím tak, aby šla přemostit. Nicméně asi bude nějaký problém, mám takové trafo a má mezizávitový zkrat.
Líp už bylo.
Sendyx

#4 Příspěvek od Sendyx »

dalik píše:Tyhle tepelné pojistky byývají buď přimotané izolací na vinutí, nebo zastrčené někde z boku. Pokud nejsou úplně vidět, mívají aspoň vyvedené vývody a propojené s vinutím tak, aby šla přemostit. Nicméně asi bude nějaký problém, mám takové trafo a má mezizávitový zkrat.

Samozřejmě, že tepelnou pojistku v trafu takového spotřebiče přemostí jen trouba, který chce vyhořet
dalik

#5 Příspěvek od dalik »

Sendyx píše:
dalik píše:Tyhle tepelné pojistky byývají buď přimotané izolací na vinutí, nebo zastrčené někde z boku. Pokud nejsou úplně vidět, mívají aspoň vyvedené vývody a propojené s vinutím tak, aby šla přemostit. Nicméně asi bude nějaký problém, mám takové trafo a má mezizávitový zkrat.

Samozřejmě, že tepelnou pojistku v trafu takového spotřebiče přemostí jen trouba, který chce vyhořet

S tím souhlasím, to přemostění jsem uvedl jen pro krátké odzkoušení přístroje, ne napořád (to snad dá rozum)!
Líp už bylo.
Sendyx

#6 Příspěvek od Sendyx »

Najdou se takoví, kteří to klidně přemostí a používají.
Mihau2

#7 Příspěvek od Mihau2 »

aha takze nekde pod tou slídou myslíte?bude asi na strane primáru že?nebo muže být na i u secundárzu??u secundáru jsem našel jen ty tři pojistky co jsou na výstupu,myslíte že se dá sehnat nekde podobné trafo??jsem si více než jistý že toi bude pojistka pač to trafu neodebírá nic ze sitě ani nebrumí proto mi příjde blbé ho vyhodit když je to jak se říká jen pojistkou
Jancis1

#8 Příspěvek od Jancis1 »

Tá tepelná poistka bude určite na primárnej strane vinutia, už som ich opravoval asi desať (nie akurát z HT 5.1)a ešte sa mi našťastie nestalo, že by to trafo bolo zlé. Na tej tepelnej poistke je napísané, na akú teplotu je, väčšinou 115, 117C, ty máš 130C.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“