OVP CTV2840
Moderátor: Moderátoři
-
host
OVP CTV2840
Re: OVP CTV2840
host píše:Dobrý den. Prosil bych o radu s touhle tv. Obraz je ze stran (horizontálně) zmenšen a je prohnutý do středu. RKS je v pořádku 150 v také sedí. Kondenzátory ve zdroji i řádku ok. Měřeno ers. Studené spoje jsem nenašel. Děkuji za radu
Zase jeden, co tu jen vpadne a předem nic nečte: 100x přetřásaná korekce ) (
Nahoře je takové "tlačítko" - Hledat
-
host
-
host
host píše:Zkusím něco nastudovat. Nás ještě ve škole učili černobílé TV. To se to potom těžko dohání, když člověk nedělá v oboru a dostane se mu do rukou TV jen málo kdy. A to ještě vlastní. Do servisu to určitě neponesu. A moc času na studování nemám, ale to je můj problém! Zatím moc DÍK.
V Č/B tvp žádná korekce ) ( není (vychyl. úhel obr. bývá 90°), takže tady nepochodíš. Ale dal ses na vojnu, tak bojuj
Nahoře jsem tě odkazoval na tl. Hledat, Killroy ti "to hledání" ještě upřesnil. Jak vidět, zatím jsi toho ale moc nevyhledal (a není nutno na konkretní telku - tento obvod je v každém OVP-čku, OTF-ce téměř shodný !!)
Přesto ti napovím - ač se ti to nebude pozdávat, kritickou součástkou tohoto obvodu, je tl. L170 (a teď hledej !!)
host píše:Tlačítko hledat znám. Než jsem se zeptal, tak sem samozřejmě hledal. Že jde o podušku jsem si myslel. Ale všude se psalo o jiných tv než mám já. U této ovp ctv 2840 ze schématu prostě té korekci nerozumím. U jiných mi to celkem jasné bylo. Proto potřebuji poradit. A také jsem si myslel, že od toho to forum je. Dík moc!
Toto forum je od toho, abychom si pomáhali - ale není od toho, abychom tě "za ručičku" dovedli až k vadné součástce
Tohleto si totiž myslí většina takových jako jsi ty, že sem "vpadnou", celkem nic neví, ale jsou tak "chytří", že chtějí pouze vyd*bat se servisem
host píše:Bojovat určitě budu. Zatím jsem nikdy žadný boj nevzdal dokud jsem na to nepřišel. Prosil jsem o radu. Za ručičku vodit nechci! Ani sem to po Vás nechtěl. L170 je dobrá. Všechny diody, elity, odpory a cívky jsem proměřil už dávno. Proto jsem psal, že nevím jak dál. Našel jsem vadný C158. Ten ale nemám, takže zatím končím. Děkuji za všechny rady a doufám že mne hned neukamenujete!
Ale ta rada je dobrá, asi mi nevěříš - jakou má L170 indukčnost? (když tvrdíš, že je dobrá)
A nebudu tě házet do jednoho pytle tady s těma dvěma (v následujících vláknech, na něž odkazuju) - ty máš alespoň nějaké základy v Č/B tvp.
Když sem ale přijdou takoví (jako např. ti 2 z následujících odkazů), tak se mi musí kudla v kapse otvírat.
O telce ví ho*no, vyfotí šasi a čeká, že mu tam někdo udělá šipku k té vadné součástce:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ht=#215159 - a ještě lepší "pokračování" to má tady: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=26246
A ten druhý - jako by mu z oka vypadnul: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... sc&start=0
Věřím Ti že je to dobrá rada! Omlouvám se, ale cívku jsem zkoušel jen ohmicky jestli je průchozí. Indukčnost nemám čím změřit. Zkusím ji koupit, jestli ji budou mít. Jestli to zprovozním tak napíši. Zatím moc děkuji všem!