Goldstar CKT-2190X
Moderátor: Moderátoři
Hill píše:A co takhle odpojovat zátěže vn trafa, jestli zkrat není až za ním?
Samozřejmě, pokud máš jistotu, že spínací tranzistor a diody na primáru nemají zkrat...
jopo166 píše:myslim si hiil ze primar aj cely zdroj je v poriadku su vnom vymenene vsetky kondenzatori diody som premeral len diodovym testom samozrejme boly vsetki aspon odpojene jednou nozickou predtym nez to trafo odislo bolo jemne iskrenie z anody obrazovky stej prisavky myslis hil tim odpajanim vetvy sekundara natom vn trafe ze????to znamena vertikal ,horizontal ,a dalsie obvody ci nejdu doskratu????este mi hiil povec je nejaky obvod ktory by som nemal odpajat????
A co do toho pleteš zdroj - Hill ti přece jednoznačně radí - prověř sek. zátěže za VN-trafem
Tzn. vertikál, napájení videa, .......
A podle tebe - horizontal se nachází až za VN-trafem na sekundáru
Už jsi to tu jedenkrát sám konstatoval: "měl bych se radši držet mých satelitů a nefušovat do tvp"
Ale, pokud by horizontál jel, pak jakékoli přetížení obvodů napájených z vn trafa (také se mu říká řádkové- nebo splittrafo) se projeví velkým odběrem horizontálu a ochrany zdroje ho už při rozběhu odpojí a budou pořád znovu zkoušet, jestli porucha ještě trvá. Inu - stále kvoká, stále kvoká...
jopo166 píše:ten spinaci tranzistor som dal druhy to nepomohlo ten boster kondenzator asi mislis kondik na tom tranzistori ten som nemeral ale menil a ten diodovy modulator ani neviem co je 8O
To jsou 2 diody (v serii), pověšené z toho trandu ŘKS na GND (pokud by byly ve zkratu, je to totéž, jako zkratovaný trand
Chceš "vrtat" do tvp?, tak si to naštuduj - X-krát se to tu probíralo
Ale - není v této telce šásko PC-04 ? (nevím, jestli se už o něm ve vlákně píše) - pak by tu žádný "diodový modulátor" nebyl, protože toto šasi je pro 90°-vou obrazovku (a podle typu tvp: 21" = 90°)
Zítra tam zajdu a napíšu ti, co tam patří - originál (stejně ale budeme muset pohledat dnes dostupnou náhradu)
P.S. - tak i na sch. je tabulka: orig. trafo T402 (pro obr. 21") = 154-194B
Trochu se namáhej sám a zkus najít kde ho sehnat, nebo čím dostupným nahradit
P.S.S. - jedná se pořád o jednu a tu samou telku (co ji už rok opravuješ
Totiž tady píšeš toto:
jopo166 píše:Vn trafo ktore tam bolo som vybral bol tam tip fat 30183 podla schemy bi tam malo ist 154-177j ekvyvalent hr7484 po premerani ohmicky aj diodovym testom som zistil skrat medzi primarom a sekundarom na vystupe sekundaru a primaru som nemal ziadne napetie vn nepracuje.este vyskusam ci mi pracuje impulsni zdroj vyberem rele a dam tam ziarovku.Skusal som premerat ohmicky aj sekundar na 13v-0,3ohm,27v-0.4ohm,40v-0,6ohm na 118v-1ohm .
Podle mně (podle modelu - CKT-2190X) bys tam totiž měl mít obrazovku 21".
Trafu 154-177j ale odpovídá obrazovka 20" - tak jakou tam tedy máš