Studijní materiály pro opravy CRT monitorů

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Killroy
Moderátor

#16 Příspěvek od Killroy »

Adolfik píše:no cítím se, že to potřebné mám, takže už jenom sehnat něco studijního

V tom případě ti bude nejlepším studiem praxe. Doporučil bych, přitáhnout si ze SD nějaké CRT monitory a zkusit si je opravit. Hodně se tím naučíš. Jinak můj názor je takový, že monitory se opravují podstatně hůř než TV. Protože ten přístup k čemukoliv tam bývá o dost horší a mnohdy je to na rozborku celé bedny. Plechy, kryty pryč a všechno ven na dráty.. Fuj.

Killroy
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Obavam sa, ze vacsina monitorov zo zberenho dvoru bude funkcna a nebude teda co opravovat.
Killroy
Moderátor

#18 Příspěvek od Killroy »

Máš pravdu, asi se dost nahledá. Ale hrát si v tom může i tak a až ho odpraví, tak si ho hned opraví. :D

Killroy
emo53

#19 Příspěvek od emo53 »

Peterseal píše: Nebola ta kniha este o lampovych TV?

Tá knižka vyšla v roku 1977, autor Branislav Štofko. Samozrejme, bolo to väčšinou o elektrónkach. Ináč výborná kniha, písal to človek z praxe. Bolo to najlepšie, na čo som dovtedy narazil.
Wolfik

#20 Příspěvek od Wolfik »

hmm koukal jsem na aukro http://aukro.cz/item787080645_amaterske ... zorov.html

doufám, že to ten člověk vystaví potřetí
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od durkovic »

osobne občas prelistujem knižku "rádce televizniho opraváře" mal som požičanu aj knihu "barevná televize" bola to veľmi dobrá kniha, vysvetlené postup jak sa vraví "od piky" hlavne oprvy TV prijimačov Tesla Color, takže to už bol nejaký ten IO a tranzistor. ale ako sa tu už povedalo človek sa mnohému priučí prakticky a pochopí aj tie veci ktoré mu boli vysvetlené alebo sa ich naučil iba toreticky. Myslím že mnohý "ezermešteri" aj tu na fore už opravuju chronické zavady v TV technike po pamäti lahšie to ide so schemou. Takže len to chce chuť a hurá do motitorov a TV ...škola hrou.
Yarda1

#23 Příspěvek od Yarda1 »

Měli jsme doma monitor nějak začal šísovat obraz a v menu monitoru ani z woken se s tím nedalo moc dělat. Tak jsem jej oddekloval, čekal jsem že u patice obrazovky budou dvě, tři točítka, zkusmo s nimi zatočím a na nějakou dobu bude vystaráno. U patice byla deska a na ní spousta drobotě, tak jsem to zase zadekloval.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od ZdenekHQ »

Mimochodem, jak se dneska na sběrných dvorech tváří na větší množství (třeba metry krychlovej) vytříděnýho odpadu - třeba plastů či desek z monitorů ? Likviduju "poklady" z dob, kdy jsem to sbíral na součástky.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Wolfik

#25 Příspěvek od Wolfik »

já bych si připadal divně jít přes celý město od sběrnýho dvora domů a tahat sebou vozík bordelu 8-)
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od otakarv »

Adolfik píše:já bych si připadal divně jít přes celý město od sběrnýho dvora domů a tahat sebou vozík bordelu 8-)

Proč zrovna bordelu?Když povezeš monitory,nebo nějakou kompletní elektroniku,tak to alespoň u mne není bordel.Je pravdou,že se říká "1000 lidí,1000 názorů".Ale když máš o elektrotechniku vážný zájem,tak se na názory druhých můžeš akorát z vysoka vy..at.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od pajosek2 »

Adolfik píše:já bych si připadal divně jít přes celý město od sběrnýho dvora domů a tahat sebou vozík bordelu 8-)
Víš kolik lidí tam hledá klidně i vybavení domácnosti? Někdo vyhodí poličku,jinému se hodí.Znám případa,že tam našli vrtačku,várnou konvici nebo mikrovlnku s drobnou vadou.Po malé opravě ještě dále funguje. Třeba můj švára tam odvezl benzínovou sekačku na trávu.Dozvěděl jsem se to pozdě,jinak bych ji opravil a střelil,protože vím,že jí nic moc nebylo.Se divím,že za mnou nepřišel,že to chce opravit.Hold,někdo neumí opravovat,tak vyhodí a koupí novou.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Wolfik

#28 Příspěvek od Wolfik »

tomu se říká konzumní společnost ;)
lidi co opravujou věci už nejsou "cool"
rnbw

#29 Příspěvek od rnbw »

Tiez som asi vyzeral divne, ked som pred par rokmi nosil (vonku a v autobuse) kopy vselijakych PC komponentov, celych PC a pod. Teraz to vozim autom, to je pohodlnejsie :D
Mysteri

#30 Příspěvek od Mysteri »

Too ,,Pajosek2": Ono je to asi o tom, že u nás nie je zvykom to, čo v Spojených Emirátoch Amerických /USA/, t. j.: V určitý deň, to, čo už v domácnosti nepotrebujem, dám pred barák, šľahnem na to cenovku a je z toho BAZÁR. Mám dojem, že na toto majú aj nejaký ten svoj názov. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“