Roztok kalafuny v lihu
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Roztok kalafuny v lihu
Skoušel jsem rozdrcenou kalafunu rozpustit ve trošce slivovice ale mě se to z drclo do jednoho chuchvalce,jaky je postup na roztok kalafuny v lihu?a jaká je výsledná tekutost prostě jak to má vypadat? díky
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Jinak dnes bych pouzil toluen.
Jednak to lepsie rozpusta ale hlavne po uschnuti zanecha lesklu plochu na plosaku a to liehove zanecha matnu (neviem preco to tak je ale je to tak) Tiez toulen ovela rychlejsie zaschne (tak do 10min) a moze sa pajkovat.
JA riedim len toulenom da sa bezne kupit vo farby laky. Len je treba robit najlepsie vonku aby si sa nesfetil.
Ad chuchvalce : příčinu bych viděl ve příměsích lihu - slivovice není to pravý ořechový. Chce to bezvodý líh , případně jen s příměsí britexu či jiné denaturanční látky (tj. obečejnej 🤐 z drogerky) . Obdobný problém jsem měl s rozpouštěním šelaku , kdy jsempotřeboval přiředit roztok a když jsem přilil líh pochybné koncentrace , šelak se srazil na chuchvalce , takže zásadní problém vidím ve obsahu vody v lihu . Kdo nevěří , ať vyzkouší
EDIT: cardifo a maskot byli rychlejší
Re: Roztok kalafuny v lihu
Jestli by nebylo nejlepší, rozdrtit kalafunu v puse a zapíjet to pořádnou slivovicí. Druhý den by jsi měl poznat, jak to má vypadatmarkoni píše:Zdravím
Skoušel jsem rozdrcenou kalafunu rozpustit ve trošce slivovice ale mě se to z drclo do jednoho chuchvalce,jaky je postup na roztok kalafuny v lihu?a jaká je výsledná tekutost prostě jak to má vypadat? díky
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Je pravda,ze než se kalafuna rozpustí chvíli trvá.také schnutí trvá déle,ale lze ho urychlit nahřátím.
Za rozpouštění kalafuny ve slivovici bych navrhoval doživotní vězení bez možnosti odvolání.
Trochu trpělivosti neuškodí .
Pokud nejde o život není kam spěchat.
Mě se nejlíp osvědčil perchlor. Kalafunu rozpouští lépe než aceton, daleko rychleji schne a hlavně neleptá plasty. Aceton se vypařuje ještě poměrně dlouho i ze zdánlivě vyschléholaku a ty výpary dělají docela hnusný fleky na některých plastech.