Orava color 460 Stereo

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kouda

Orava color 460 Stereo

#1 Příspěvek od kouda »

U této TV mi někdy naskočí obraz a někdy ne, ale zvuk, pokud obraz nenaskočí, jde, obrazovka žhaví. Většinou po prvním zapnutí nenaskočí, naskočí až po opakovaným zapínání, vypínání. Měřil jsem napětí na desce obrazovky přímo na tom kablíku, co jde od RGB modulu(modul F) na desku obrazovky. Naměřil jsem 3x 1.44V , měl by to být asi signál RGB, měřeno když obraz nenaskočil. Když naskočil, naměřil jsem něco kolem 8V. Myslím si že by to mohl dělat IO MDA4565 na RGB modulu, je to spoždovací obvod, ale nevím jakou přesnou funkci tam má. Myslím si, že po zapnutí tv by tento obvod měl pustit RGB sygnál s určitým zpožděním, aby se obrazovka pomalu nerozsvicovala, ale naskočila už v plném provozním jasu. Chtěl bych se jen zeptat, jestli tahle moje domněnka je správná a je možné, že by to dělal ten Io MDA4565.
Burajko

#2 Příspěvek od Burajko »

Mda 4565 to urcite nerobi je to CTI.Typoval by som slabu obrazovku,alebo volaco okolo budica RGB.(zaverne prudy).
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
kokun

Re: Orava color 460 Stereo

#3 Příspěvek od kokun »

kouda píše:U této TV mi někdy naskočí obraz a někdy ne, ale zvuk, pokud obraz nenaskočí, jde, obrazovka žhaví. ....

Kontrolovat: Ug2, vertikál, impulz SSC :roll:
Honza - kokúň

#4 Příspěvek od kouda »

Tak Ug2 jsem naměřil 195V, vertikál je tam TDA 3654, našel jsem doma jinej, zkusil jsem vyměnit, prošel jsem elyty okolo vertikálu, a nic, pořád stejná závada, ale přišel jsem na to, že pokud tv zapnu, nechám chvilku běžet (třeba 5s), poté jí vypnu a hned v zápětí zapnu, obraz pokaždé naskočí, nemohla by to být slabá obrazovka jak tady říkal Burajko? Jo a Impulz SSC je co? Impulz z oscilátoru pro vertikál? Jinak díky za rady.
kokun

#5 Příspěvek od kokun »

Impulz SSC - "SuperSandCastle" (složený impulz) :roll:
Někdy bývá označen jen jako SC (SandCastle) :wink:
Honza - kokúň

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“