Zakl. deska TS-AVD3 nekdy bios najede, vetsinou pipa.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
robo

Zakl. deska TS-AVD3 nekdy bios najede, vetsinou pipa.

#1 Příspěvek od robo »

Mam tady postarsi pc s Celeronem 1000MHz, 128ram. Kromne grafiky jsem vse odpojil. Aby naskocil bios, musim oddelat baterku. Po cca 15minutach baterku vratim zpet a zapnu pc. Bios najede. Pokud jsem rychly dostanu se do nastaveni. Ale stejne to po chvilce zatuhne. Bios prestane reagovat na klavesnici. Nasleduje restar. Ale bios uz nenaskoci. Pocitac zacne pipat dvema rozdilnymi tony. A nebo jednim dlouhym nekolikrat posobe. A pak tema dvema . Do biosu se uz nedostanu. Jedine postupem s baterkou. Zkousel jsem jinou pamet, jinou grafiku, jiny zdroj. Mozna by to chtelo prehrat bios, jen nevim jak kdyz pc nejede. Pokud do biosu nevlezu, dojede to po hlaseni ze bude pouzito defaltni nastaveni biosu. Tak to zustane stat, do biosu se uz nedostanu. Prosiim o radu, je nejaka moznost to rozchodit, prehrat bios?
Jete me napadlo ze majitel pc zkousel menit grafiku. Jenze deska podporuje AGP 2. Majitel pc nezna pojem AGP 2 krat, 4krat. Do slotu se da vsunout i karta s AGP 4. Mohlo by to mit vliv na pozdejsi problem s pc, ze to ted nejede? Dekuji
czatlantis

#2 Příspěvek od czatlantis »

nemáš na desce nafouknutý kondenzátory?
robo

#3 Příspěvek od robo »

Kondiky pohledem nemaji chybu. Zarazi me ze jedine vyjmuti baterky umozni spustit bios. A ze za chvilku bios zatuhne. Co ho k tomu vede. Proc se sekne.
vybihal

#4 Příspěvek od vybihal »

Jenom pro jistotu, baterka je dobrá? Není to dlouho co jsem měnil baterku u mé zakl. desky - chovala se podobně. Byla to ale ASUS A7N8X-E.
VyBiSu
robo

#5 Příspěvek od robo »

Baterka me napadla taky. Kdyz ji vyndam a zmerim tak ma 2,9V. Kdyz ji na setinu sekundy skratnu, napeti o par desetin spadne a potom vyleze nahoru. Pro jistotu koupim baterku a vymenim ji.
Jestli ten cely problem neni zpusoben tim ze tam byla rychlejsi grafika. Kdyz grafiku oddelam pipe to stejne. Jeste si vzpominam, ze se mi pri nejakem startu ukazaly v biosu, v textu divne znaky. A nektere pismena tam schazela. Po dalsim najeti biosu uz text byl spravny. Ted nevim jestli top bylo s puvodni grafikou. Asi jo. Proto jsem tam dal jinou. Rikal jsem si jestli za to nemuze graficka karta.
Jaka je tam prosim baterka. Nenapsal jsem si oznaceni, ale rozmerove tam je stejna jak v jinych deskach.
vybihal

#6 Příspěvek od vybihal »

Obyčejně tam je CR2032 3V. Podle počtu pípnutí se dá zjistit kde je vada. Tady jsou popsány chyby AMI,AWARD, Phoenix biosu: http://richvasoft.webz.cz/view.php?cisl ... 2005041901
VyBiSu
robo

#7 Příspěvek od robo »

Baterku jsem koupil. Strcil do desky, zapl. Bios naskocil a dojelo do hlasky ze neni system. Tak jsem to zopakoval a vzdy ok. Tak asi baterka. Pripojil jsem disk, cdrom, zapichl zvukovku, sitovku. Ze by to mohlo jet. Zapnul jsem to. A ho*no. Uvod biosu. Test pameti. Ten ani nedojel. Seklo se to. Vsechno sem vyhazel. Krome garfiky. Zapnul. Monitor zas nenaskocil, a zase pozarnici. Jeden ton vysoky, druhy nizky. Pameti to nebude. Mam tady 2 krat 128 a jednu 64. At prehazuji jak prehazuji porad to houka. Ale s to jednou to nekolikrat uspesne naskocilo. Proc po nekolika zkouskach to nenaskoci. Mam ten pocit ze kdyz chci aby to najelo, musi to byt dlouho bez baterky. Pak to naskoci. Takovych 5 minut je malo. Na desce jsem s propojkama nic nedelal. Podle manualu je to nastaveno tak jak ma. Uz mam pripravenou start. disketu s win98 a novy bios. Poradte mi nekdo co s tim. Uz me to privadi do stavu silenstvi. Dik
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jjilek »

Zkus jiné paměti. Měl jsem podobné potíže. Nebo zkus jen jednotlivé paměti. Také zkontroluj rychlost pamětí a porovnej s FSB.
robo

#9 Příspěvek od robo »

Sehnal jsem si diagnostickou desku do PCI slotu. Zapnul jsem pc. Najel bios. Na konci hlaska ze mam nastavit bios. Nechal jsem zakl. besku bez baterky. Vlerzl jsem do biosu. Po cvilce se pc samo vypnulo. Nez jsem stih kouknout na diagnozu. Zapnul jsem pc. Bios uz jsem na monitoru nevidel. Koukl jsem na desku. LED segmenty pomalu nesvitily vubez A ledky ktere signalizuji napeti, svitila +12,-12, AVCC. Dalsi ledka RST jen znula a 3,3V taky. Ruznou manipulaci s deskou se POST deska, tedy led segmentovka rozsvitila zapnul monitor, a zase zhasnula, monitor taky. Testovanim jsem zjistil primou umeru mezi rozsvicenim LED ciselnice a zapnutim monitoru. Pokud LED cislovka mrkala , monitor ukazoval obraz ale s chybama ve vykreslovani. Dale u pameti mal cervenou led. Ta take chvilku sviti vic , chvilku min. Na ni ale zmeny nejsou tolik videt jak na cislovce. Lita mi napeti. Na fetech tak o pul voltu. ATX zdroj je v poradku. Meril jsem jednotlive vetve. Kondenzatory jsem meril na ESR- Zajic. Vechny s hodnotou stejnou , za jedna. Elyty jsou zeleny SANIO. Studenak na desce se mi nezda. Uz take proto ze se deska, kdyz je baterka dlouho pric z desky, na sto pro rozjede. Nic se nadmerne neprehriva. FETy jsou tak nejak teplotne stejny.
Přílohy
deska.jpg
(257.18 KiB) Staženo 94 x
deska.jpg
(257.18 KiB) Staženo 76 x
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jjilek »

Přesto bych zkusil jiný zdroj. Měl jsem problém na jednom Dell desktopu, když jsem vyměnil zdroj, bylo vše OK. Asi v některé větvi velká střídavá složka, neměřil jsem to. Napětí byla OK.
robo

#11 Příspěvek od robo »

Takhle to blbne i s jinym zdrojem. A ta led na desce co oni pisu je nahore, u pameti. A je cervena. V manuale se o ni nepise. Snad. To ze lita napeti o pul voltu je okolo jednoho fetu. To je zrovna okolo horni casti desky, u te cervene ledky. Musim se nejak dopatrat jak to funguje a proc to kolisa.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od jjilek »

Nechceš pro PIII levně jinou desku? Ty tvrdohlavost znám z vlastní hlavy. Ale jak dlouho to vydržet?
robo

#13 Příspěvek od robo »

Sehnal jsem desku i s procakem AMD za pusu/ ne moji. :)
Kdyz se s tim otravuji tolik dnu bez nejakeho duleziteho poznatku tak to ted nevzdam. A kdyz ted vim ze mi lita nekde a z nejakeho duvodu pul voltu, to bude ten problem, to just nevdam. :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) robo dne 14 lis 2009, 20:09, celkem upraveno 1 x.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od jjilek »

Držím 4 palce.
robo

#15 Příspěvek od robo »

Pet prstu uz nemuzes, co. To by ti pak bolela cela ruka ne? :lol: :lol: :lol: :lol: Dik a doufam ze nezklamu.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“