TV Inspira 28IN225S

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Chabra
Kontaktovat uživatele:

TV Inspira 28IN225S

#1 Příspěvek od Chabra »

Zdravím, mám problém se zobrazením barev v tomto zgarbovi.Původně nešla zelená barva po proměření videozesilovače to vypadalo na vadný STV 5112.Po výměně nejde ani zelená ani červená barva:) Obrazovka je OK.Na vstupu všech barev je signál kolem 2.5V na osciloskopu viditelný průběh.Na výstupu na nefunkčních kanálech stabilních 198V.Je možné že se jedná o vadný kus? Nebo je nějaký důvod proč by STV opět klekl? Dík předem za info.
xxxe

#2 Příspěvek od xxxe »

Nejsou tam v cestě ještě diody?Nemáš je v háji?
Chabra
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Chabra »

nene, diody jsou dobrý,proměřil jsem všechno dokola a všechno OK.Fakt už nevim...
xxxe

#4 Příspěvek od xxxe »

Tak testni dát zase ten původní a když pojede jak jel tak bude tenhle v háji,pokuď jsi tam něco nepodělal při letování.
Na pinu 2 máš nějaký napětí?
Chabra
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Chabra »

Tak po výměně za starý kus se už nic nezměnilo.Vše pouze modré.Na pinu 2 je 9.5V. Výstup nezapojeného RGB dekodéru je +-2.8V ale po zapojení na zesilovač spadnou RaG na 1.5V a B jen na 2.2V
Chabra
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Chabra »

Ještě jsem zkusil odpojit uzemňovací odpory na vstupu zesilovače a barvy naskočily.Sice přehnaně kontrastní ale všechny 3.Odpory přitom mají správné hodnoty.Může byt třeba proudově slabý výstup z RGB dekodéru? Fakt už netuším kde hledat chybu.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“