Dobrý job

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Carel

Dobrý job

#1 Příspěvek od Carel »

Také bych chtěl takhle vydělávat 8O http://www.supito.cz/propocet-ceny
Maskot

#2 Příspěvek od Maskot »

Jedna vec je chtit,druha zacit.Brani Ti neco v tom zacit? :)
Carel

#3 Příspěvek od Carel »

Překládám známým angličtinu,ale zadarmo a mám příjemný pocit,že jsem nezištně mohl někomu pomoci.Jsem ze staré školy i když jsem služebně pracoval ve všech kontinentech,ale za takový nehorázný honorář, bych si to nedovolil ani ve snu :!: Ten předchozí příspěvek(Také bych chtěl takhle vydělávat)jsem myslel ironicky.Vím, platí se za každou blbost,ale nejsem podnikatelský typ :oops:
Maskot

#4 Příspěvek od Maskot »

V tom to bude.Odhad ceny je subjektivni,nekdo nema zabrany a vyplati se mu to,jiny se zdraha a nema nic.Vlastne se jen jedna o to,zda nekdo akceptuje nebidku ci ne.No a nekdy nezbyde nez akceptovat nabidky neb jine nejsou :D
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

Zrovna dnes jsem překládal tři různé smlouvy do němčiny, stihl jsem za 8 hodin dvě a půl, je v nich použitá terminologie, která s technikou nemá nic společného a význam některých českých výrazů (jako co tím chtěl básník říci) jsem musel vymáčknout z obchodníků a ekonomů, pak už to přeložit šlo.
Zajímala by mne odborná úroveň a srozumitelnost překladu servisního manuálu a seřizovacího předpisu například na obvod řízení spalování a kontroly emisí u zážehového motoru, nebo obyčejného analogového zesilovače, třeba i za těch 24 hodin.
Nebo myslíte, že takové zakázky raději odmítají?
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

No, myslím, že to dělají stylem Google Translator + dodatečná manuální korekce, takže nepotřebují až tak kvalitní znalce jazyka - ty nesnadnější výrazy se dohledají v přehledových slovnících - na spoustě překladů takových manuálů je to vidět, že překlad výrazu byl vybrán bez aspoň náznaku skutečného povědomí o skutečném významu původní formulace...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Sendyx

#7 Příspěvek od Sendyx »

Tak u překladů smluv bych si dal pořádného majzla, protože v některých zemích mají odlišnou právní kulturu a třeba výraz "den po dni následujícím" může způsobit nečekané penále.
Maskot

#8 Příspěvek od Maskot »

Jo a pak se clovek divi,ze tezko najde v rozvadeci "polni popr. zemni kolejnice.Klenoty prekladu by vydaly na knihu,chyba vsak vetsinou byla v tom,komu se preklad zadaval.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ZdenekHQ »

Nápad je to dobrej, pokud mají zázemí a pojištění.

Právně závazný texty bych překládal pouze se sevřenou zadnicí a s kanceláří na okraji Macochy, kdyby z toho (téměř jistě) byl průšvih.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Crifodo

#10 Příspěvek od Crifodo »

Sendyx píše:v některých zemích mají odlišnou právní kulturu a třeba výraz "den po dni následujícím" může způsobit nečekané penále.

V zemích s odlišnou právní kulturou ti buď nepomůže ani nejlíp napsaná smlouva nebo naopak i z cáru papíru ti dobrý právník vydojí kapitál.
caven

#11 Příspěvek od caven »

krásné na tom je i to, že si účtují i za odřádkování :D
Cust

#12 Příspěvek od Cust »

Sendyx píše:Tak u překladů smluv bych si dal pořádného majzla, protože v některých zemích mají odlišnou právní kulturu a třeba výraz "den po dni následujícím" může způsobit nečekané penále.

možná i z toho důvodu na překlady smluv dává znalec kulaté razítko...
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“