Tesla TV-S 2545 TM

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kanys

Tesla TV-S 2545 TM

#1 Příspěvek od kanys »

prosím nemáte někdo zkušenost s touto tv ? při slabším signálu nebo s duchem zvuk neskutečně prská,musím ji napojit jen na velmi kvalitní signál. Případně nevíte kde se dá sehnat schéma na tuto tv ?
surfar

#2 Příspěvek od surfar »

Schema jsem nahrál na upload pod názvem:
ovp_uoc110_2scart_p83783_3.pdf
Najdeš ho na hlavní stránce,špatně jsem ho umístil,takže není ve schematech :oops:
Návštěvník

#3 Příspěvek od Návštěvník »

moc díky,mám ho
kanys

#4 Příspěvek od kanys »

díky ! nějak záhadně jsem se odhlásil :)
Frenky

#5 Příspěvek od Frenky »

Jak se chová v MONO ??,při STEREO na slabším příjmu zvuk prská,není to závada,příjem STEREO vyžaduje určitou úroveň signálu.To by chtělo asi lepší antenu atd.
Mělo by to být chassis 14.1
kanys

#6 Příspěvek od kanys »

vypadá to opravdu na lepší anténu, jelikož při dobrém příjmu je zvuk čistý, možná by se to dalo vyřešit DVBT. Každopádně moc děkuji za názory
Hill
Administrátor

#7 Příspěvek od Hill »

určitě to chce lepší signál: jednak stereofonní signál používá dva zvukové kanály, takže (hoodně jednoduše) rušení tam poleze nejen z jednoho, ale z obou.
A taky duch, který je těsně za hlavním obrysem a je negativní (dělá jakoby "ostřejší" obraz), je-li v určitých přesných vzdálenostech za hlavním obrysem (na této obrazovce při vzdálenosti asi 0,6mm, 1,8 mm , 3 mm, dál už obvykle ne) znamená, že zvukový signál přímý a zpožděný jsou v protifázi a záleží jen na tom, jak přesně a o kolik rozdílnou mají amplitudu, kdy začnou prskat titulky nebo začne šumět zvuk trvale.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“