Color Oravan, modul G
Moderátor: Moderátoři
Color Oravan, modul G
modul G a náběh TV
Edit: To chybějící napětí zdroje E jsem přehlédl. Takže výše uvedené nemá smysl dělat. Spíš zkontroluj kondenzátor C24 a tranzistory na modulu.
Re: modul G a náběh TV
tovona píše:Prosím o radu: TV mi přestala hrát (úplně), hledal proč, zjistil jsem, že na zdroji E je pouze 11V a mělo by být cca 18V. Tak jsem odpojil modul G a TV (zdroj) se rozběhl a naskočil zvuk (ne obraz samozřejmě bez modulu G). Předpokladám tedy, že závada je v modulu G. Můžete mi někdo zkušenější potvrdit můj předpoklad, případně poradit jak postupovat dále při opravě (asi modulu G). Jde o modul G s TDA3505 typ 6PB 002 19 04. Případně dal by se někde sehnat a vyměnit celý? Děkuji moc za info.
A kde jsi přišel na to, že napětí E má být 18V? Nemá být náhodou 185V
A modul "G" taky nemá typ. označení 6PB 002 19 04 - to je pouze č. leptacího klišé. Správné číslo máš pod sch. - viz výše (a na modulu ho nevyčteš !!!)
A kde sehnat - dnes tak jedině na SD, možná ještě i některý prodejce bude mít - ale na SD bude "nejlevnější"