Hrozí poškození gramodesek?

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jef111
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od jef111 »

kewin píše:už mám jinej mašinu plně funkčni tesla MC 400 z přenoskou VM 2101 8-)
super mašinka jen bych do zásoby bral nejlepe puvodni přenosku otazka zda se da sehnat ? :roll:

Sehnat se dá, občas se objeví na aukru. Ale nemá to moc význam, zvuk z toho není kdejak výborný. Jsou daleko lepší přenosky vhodné do tohoto gramofonu...

Jinak mě taky rukama prošly dvě SQ kvadro desky, Santana 3 a Abraxas. Hrál jsem je jen na stereo ale i tam byl znát výrazný rozdíl oproti těmto LP v klasické stereo verzi. Mnohem víc se tu pocítí kvalita celého audio řetězce. Kupříkladu na klasické přenosce VM2102 se standardním MM předzesilovačem v mém zesu Toshiba byl zvuk mdlý a se zvláštně zkresleným prostorem, respektive podivně neporovnané fáze mezi L a P.
Kdežto na Gradu s Actidampem mk.IV to chytlo opravdu grády :D . Takový prostor jsem ještě z desky neslyšel. Přehrál jsem si to na pásek :idea:
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
Crifodo

#62 Příspěvek od Crifodo »

Abraxas snad vyšla ve formátu DTS, a ještě pár desek, snad i Pink Floyd.
Nika
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Nika »

pole píše:Pripadne ma zaujima princip ako sa to kodovalo?

AR B3/76, AR B4/76
kewin
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od kewin »

dobře děkuji za odpovědi ja k tomu mam stereo přijmač 820A z reprobednami tesla ARS 934 4ohm 35W :-) neřikam že mam sluch hudebnika abych všechny esrovnalosti slyšel ale mně to stači.Jinak děkuji za napad a ohlas. 8-) :)
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“